Hlavní obsah

Krejčí táhne Spartu za titulem. Lídr a vůdce. Je to srdce týmu, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako správný kapitán táhne svůj celek za vytouženým triumfem. Sparťanský lídr Ladislav Krejčí mladší se zejména v koncovce aktuálního ligového ročníku proměnil v roli spasitele. Jeho trefy vytáhly celek z Letné až na první místo tabulky a zisk titulu je tři kola před koncem sezony skutečně blízko. „Je to lídr a vůdce. Určitě jeden z nejlepších tří hráčů ligy,“ hodnotí čtyřiadvacetiletého tahouna týmu Petr Mikolanda, host fotbalového pořadu Přímák.

Ladislav Krejčí tahounem Sparty. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Právě kvality reprezentačního záložníka Spartě výrazně pomohly na cestě za titulem. Krejčí totiž v první polovině sezony výhradně absentoval se zdravotními problémy, v té době to na mistrovské tažení rozhodně nevypadalo. „Je to srdce týmu. I trenér Priske ho takhle vnímá. Spousta týdnů nazpátek se o něm hodně napovídalo i napsalo," říká Mikolanda.

Krejčí je navíc nadmíru produktivní i z pozice obránce či záložníka. Z šestnácti ligových zápasů vstřelil dvanáct branek a patří mu 9. příčka v tabulce střelců české nejvyšší soutěže. Kredit tomu neubírá ani fakt, že polovinu branek přinesly pokutové kopy. „Takového střelce klub potřebuje. A kdo to má vzít na sebe než on? ptá se Mikolanda.

Přímák s bývalým fotbalovým hráčem Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

Bývalý fotbalový hráč ale zdůrazňuje, že úspěch závisí na celém týmu. „Na hřišti je dalších deset hráčů. Stejně tak bychom se mohli bavit o Kuchtovi, protože v útoku druhý Kuchta není. Ve chvíli, kdy Haraslín nemá svůj den, je to znát. Stejně tak u Čvančary či Kováře," poukazuje na důležitost jednotlivých hráčů.

Ve fotbalovém pořadu Přímák se jak Mikolanda, tak šéf fotbalové sekce Sport.cz Jan Malý shodují. „Určitě je to jeden z nejlepších tří hráčů ligy. Záleží ale, z jakého hlediska to hodnotíme," rozjela se debata ohledně reprezentačního hráče.

Kde ale Krejčí body ztrácí, tak v chování směrem k rozhodčím. Za nesportovní chování žlutou kartu vyfasoval i v posledním derby a více než hodinu hrál s rizikem vyloučení. „V dnešní době na sebe rozhodčí nechávají řvát. Měli by si dupnout a ukázat, že tohle ne. Jestli je to Láďa Krejčí, nebo nikdo jiný, tak si tohle nesmí dovolit," říká s přesvědčením.

V Edenu je minus pět. Příspěvek z pořadu Přímák s Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

„Nemáme tak staré a zkušené rozhodčí. Jsou mladí a dá se říct i nezkušení," popisuje Mikolanda a smeká před sudím Daliborem Černým, který byl v roli hlavního arbitra i během doposud posledního měření pražských mužstev. „Tři derby během měsíce? Klobouk dolů. Je to rarita, kterou jsem jen tak neviděl."

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým fotbalistou a v současné době expertem Petrem Mikolandou, se můžete podívat ve videu.

Reklama