Hlavní obsah

Křídla v ráži! Sparta se kanonádou naladila na Kypřany i derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze jedna výhra v posledních pěti vzájemných soutěžních zápasech. Byť koncem května právě v Uherském Hradišti rozhodli fotbalisté Sparty o zisku titulu, patří Slovácko k jejím nejméně oblíbeným soupeřům. Tentokrát však Letenští žádné problémy nepřipustili, zvítězili 5:0 a po 24 hodinách se vrátili před Slavii do čela ligové tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty a jejich týmové kolečko po utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Kanonáda v pravý čas. Pro Spartu teď přichází velmi důležitý týden. Ve čtvrtek rozehraje utkáním s Limassolem skupinu Evropské ligy, v neděli ji pak čeká derby v Edenu.

„Hráči, kteří tady během reprezentační přestávky zůstali, dostali pár dnů volno. Během pauzy vždycky ztratíte na výkonu pár procent. Na posledním společném tréninku před zápasem jsem ovšem viděl skvělou energii. Kádr je kvalitní, styl hry se neustále zlepšuje,“ pochvaluje si trenér Brian Priske.

Zařádila si především obě křídla, Birmančevič vstřelil dva góly a na jeden nahrál, Haraslín měl branku a dvě asistence. „Chemie mezi nimi funguje, zlepšují se. Také brankář Vindahl si vychytanou nulu zasloužil,“ poukazuje Priske.

Reprezentant Kuchta se vrátil na hrot útočného trojzubce a odvedl černou práci pro své kolegy. Smetanu slízla obě křídla.

„Co vidíme od těch tří do ofenzivy, je bez debat. Vysoká kvalita, víme, čeho jsou schopní, jak jim to jde. Pak je na mně a dalších členech realizačního týmu, abychom je pořád posouvali. Aby věděli, že mají i defenzivní činnosti,“ líčí dánský kouč.

„Třeba čtvrtý gól vyplynul z toho, že Haraslín získal míč daleko od naší brány. To mi dělá radost. Jeden z našich principů je snažit se co nejvýš získávat míč, pak máte šanci vytvořit si střeleckou příležitost. O jejich individuální kvalitě není asi třeba se bavit. Pro ně nejlepší zápas za dobu, když nastoupili společně,“ dodává Priske.

Slovácku vypadlo pár zkušených hráčů, zápas vůbec nezvládlo. „Takhle silná rozjetá Sparta chyby trestá. Je lepší rychle zapomenout,“ kaboní se kouč Martin Svědík.

Zatím jen na lavičce začal Ekvádorec Preciado, posila Sparty z belgického Genku. Na pravém wingbeku tak zůstal Wiesner a na příchod nového konkurenta zareagoval svou již třetí podzimní trefou. Preciado nastoupil k debutu v 71. minutě, a hned se uvedl sólem přes tři hráče soupeře.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.