Hlavní obsah

Jablonec - Krasnodar 1:2Krobův gól na skalp druhého týmu ruské ligy nestačil

Aktualizováno

Léta jezdili v zimě za teplem do Portugalska, letos se pro změnu vypravili do Španělska. Fotbalisté Jablonce v prvním přípravném utkání na soustředění v Marbelle podlehli Krasnodaru 1:2. Jediný gól Severočechů vstřelil Krob, aktuálně druhý tým ruské Premier ligy rozhodl ve druhém poločase z penalty.

Foto: fkjablonec.cz

Obránce Jan Krob s dresem Jablonce.

Článek

Býci z Krasnodaru jsou podzimním účastníkem základní skupiny Evropské ligy. Do jarní části sice těsně neprošli, ale v konkurenci s Basilejí, Getafe a Trabzonsporem nasbírali solidních devět bodů a skončili třetí.

V domácí ruské Premier lize je Krasnodar druhý, na vedoucí Zenit Petrohrad ztrácí deset bodů.

„Druhý tým ruské ligy je těžký soupeř. Výborná konfrontace, takového protivníka nepotkáme každý den," poukazuje stoper Jakub Jugas.

Ruský tým se ujal vedení, když Fernandes využil přímý kop. Jablonec hned o tři minuty později vyrovnal, ujala se pěkná střela obránce Kroba. Krasnodar rozhodl až po přestávce, penaltu proměnil Černikov.

Rada je spokojený

„S výkonem panuje spokojenost. Sice jsme prohráli, ale měli jsme dost šancí. Střídali jsme až ke konci zápasu. Utkání určitě splnilo svůj účel, bylo férové. Narazili jsme na silného soupeře, přesně takového jsme si představovali. Ve fázi přípravy, v jaké jsme, jsem spokojený," hodnotí na klubovém webu trenér Petr Rada.

Oba týmy měly šance. Jablonec prohrál po gólech ze standardních situací, z trestného kopu a penalty.

"Z tohoto pohledu porážka mrzí. Hráči si tu na prostředí teprve zvykají. Doteď nebylo dobré počasí, dneska bylo zase vedro. Dál budeme dvoufázově trénovat a ve středu nás čeká další zápas," avizuje Rada duel s japonským týmem Shonan Bellmare.

Přípravný fotbalový zápas ve Španělsku:
FK Jablonec - FK Krasnodar 1:2 (1:1)
Branky: 32. Krob - 29. Fernandes, 57. z pen. Černikov.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Pleštil (60. Pilík), Kubista (60. Hübschman), Považanec (73. Hämäläinen), Sýkora - Matoušek (18. Chramosta), Doležal (60. Jovović). Trenér Rada.

Reklama

Související témata: