Hlavní obsah

Krvavé zranění v Opavě? Vypadalo to hrozně, děsil se kouč

Opava/Praha

Hrůzný obrázek, zásah kopačkou do hlavy a pak spousta krve. Všem aktérům duelu 23. kola nevyšší fotbalové soutěže Opava - Pardubice se musel tajit dech, když hostující Cadu zasáhl v nastavení první půle opavského Žídka kopačkou do obličeje. Na jedné straně měli domácí strach o zdraví zraněného hráče, na té druhé se mohli radovat z penalty. Sudí Zelinka udělil hříšníkovi červenou kartu, penaltu Opava proměnila a mohla slavit výhru 1:0. A co zraněný hrdina? "Vypadá to hrozně, má tam bouli, je to zašité," uvedl opavský kouč Kováč.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Krvavé zranění Jana Žídka vyděsilo kouče Opavy Radoslava Kováče.

Článek
Fotogalerie

Pardubický trenér Jaroslav Novotný si myslí, že Cadu předvedl úplně zbytečný zákrok. "Cadu byl takový přemotivovanější. Chtěli jsme první poločas dohrát a pak to nějak řešit, ale už jsme to nestihli. Kdyby nenastal ten zkrat, věřím, že bychom si nějaký bod odvezli," uvedl kouč po utkání.

Pokutový kop totiž proměnil Smola, byť náhradní gólman Letáček vystihl směr přízemní střely. "Chytil jsem jednu penaltu v životě. Říkal jsem si, že mám premiéru v lize a hned zase penalta. Věřil jsem si, že ji chytnu. Kluci mi taky věřili, trochu mi radili. Nechybělo tomu moc, je to smůla," krčil smutně rameny Letáček.

Opavští fotbalisté měli kromě radosti z tříbodového zisku starost o zraněného Žídka. Ten kvůli krvavému zranění musel v poločase střídat. "Málokdo jako Žíďas (Žídek) by tam takhle strčil hlavu. Šel tam se sebeobětováním," pochválil hráče opavský kouč. Odměnou a také jakousi náplastí na nepříjemnou ránu Žídkovi jistě bylo, že díky jeho obětavosti tým dosáhl na tři body a odskočil poslední Příbrami v tabulce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.