Hlavní obsah

Kubala s Vašulínem citelně scházejí. Koubka mrzela zpackaná první půle i zahozené šance jmenovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhrou v úvodním jarním kole na půdě úřadujícího mistra z Plzně (2:1) začali druhou polovinu sezony nad plán, dva tvrdé direkty je ale vrátily zpět na zem. Fotbalisté Hradce Králové po středeční porážce v osmifinále MOL Cupu s Českými Budějovicemi (0:2) padli stejným rozdílem i v ligovém duelu s Bohemians. „Určitě to ale nemůžeme pojit s tím, že bychom byli nějak na hrušce po vítězství nad Plzní,“ měl jasno hlavní kouč Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

Článek

Tomu přidělává vrásky na čele hlavně rozsáhlá marodka. Útočné duo Filip Kubala – Daniel Vašulín, které na podzim obstaralo značnou část hradeckých branek, totiž ze zdravotních důvodů nemohlo být nominováno k utkání. Kubala přitom v předcházejícím pohárovém duelu proti Budějovicím odehrál první poločas. „Nemohu konkretizovat potíže jednotlivých hráčů, nepřísluší mi hodnotit zdravotní stav někoho jiného," mlžil Koubek. „Jsou to svalová zranění nebo záněty. Pracujeme na tom, ale není to otázka jednoho týdnu," osvětlil poté veterán mezi ligovými kouči.

Při absenci dvou ofenzivních opor tak dostali na hrotu šanci Matějové Ryneš a Koubek, pro ani jednoho se ale nejednalo o šťastný zápas. První jmenovaný se nepovedeným odkopem podepsal pod první inkasovanou branku. Balon trefil poněkud nešikovně kolenem a minelu potrestal Lukáš Hůlka. Právě ten také obešel Koubka před druhou brankou Bohemians, která završila bezkrevný výkon Hradce v první půli. „Tohle se může stát. Musíme si hlavně zanalyzovat, jestli Koubek v tom prostoru měl vůbec být, v křídelních prostorech by měli spíše bránit jiní hráči," hájil svého 23letého jmenovce kouč.

Po druhé žluté kartě pro hostujícího Köstla v úvodu druhého dějství se obraz hry diametrálně změnil. „Vyloučení nám nahrálo, utkání jsme mohli a měli otočit," měl jasno zkušený trenér. A právě Matěj Koubek, paradoxně odchovanec Bohemians, měl několik možností své zaváhání ze situace před druhým inkasovaným gólem odčinit. Dvakrát předvedl skvělý výběr místa ve vápně a po akcích z křídel se dostal sám před brankáře Klokanů Martina Jedličku, ten jej ale pokaždé skvěle vychytal. „Doplatili jsme na kvalitu v zakončení. Ukazuje se, že Vašulín s Kubalou nám strašně chybí," mrzelo staršího z hradeckých Koubků.

Votroci tak z přímého souboje o čtvrtou příčku odešli poraženi a momentálně okupují šesté místo tabulky Fortuna ligy. „Je před námi ještě polovina sezony, bude to hodně náročné," uzavřel smířlivě trenér.

Reklama