Hlavní obsah

Kubista přestoupil z Jablonce do Mladé Boleslavi

Fotbalový obránce či záložník Vojtěch Kubista přestoupil z Jablonce do Mladé Boleslavi, kde už působil před sedmi lety. Středočeši využili výstupní klauzule v jeho smlouvě. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Kubista v dresu Jablonce během utkání Fortuna ligy.

Článek

"Měl by pomoci zpevnit defenzívu, s kterou se Boleslav potýká už od minulé sezóny. Má předpoklady pro defenzivu i pro útočné standardní situace, navíc s ním přichází i nezbytná herní zkušenost," řekl trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych. Jeho svěřenci ve čtyřech kolech nové ligové sezony jako jeden ze tří týmu ještě nezvítězili a jsou předposlední.

Kubista v minulosti působil i v Jihlavě a v Karviné, za Mladou Boleslav hrál na podzim 2015. V nejvyšší soutěži odehrál 182 zápasů, s výjimkou jediného všechny za rodný Jablonec, a zaznamenal v nich 12 branek.

"Na Jablonec budu vzpomínat jen v dobrém, jsem tady doma, na tom se nic nezmění. S klukama jsme toho tady prožili hodně, ať už v lize nebo na evropské scéně. Vždycky jsme si přáli zahrát si tady skupinu evropských pohárů a podařilo se nám to. Vzpomínek je strašně moc, ne vždy to bylo růžové, ale lepší momenty určitě převažují," uvedl devětadvacetiletý odchovanec severočeského klubu.

Reklama