Hlavní obsah

Kuchta dál střelecky mlčí. Nemáme finále, vysvětluje mizérii Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přicházel jako největší letní posila, zatím se však ani jednou netrefil. Reprezentační útočník Jan Kuchta byl hned v prvním ligovém kole vyloučen, pak byl pět zápasů v trestu. Zatím stihl jen čtyři utkání, na první gól v rudém dresu marně čeká. „Je to hrozné, to se ani nedá popsat,“ reaguje na remízu 1:1 s ostravským Baníkem, která je pro fotbalovou Spartu již pátá v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske a Jan Kuchta po utkání s Ostravou.

Článek
Fotogalerie

Hřiště opouštěl rozčarovaný, tak jako ostatně v posledních kolech pokaždé. Bod je pro Spartu málo, rozdává je plnými hrstmi.

„Trénujeme hodně náročně a dobře, je to o chybách. Začátek druhého poločasu jsme zase nezvládli. Dali jsme si gól, který se jen tak nevidí," kroutí Jan Kuchta hlavou v rozhovoru pro klubovou televizi.

Vyrovnávací gól přisel hned na začátku druhé půle. „Vypadalo to na nekoncentrovanost. Říkali jsme si, aby se nám něco takového nestalo, chtěli jsme do druhého poločasu vstoupit jako do prvního, a vidíte... Dostali jsme branku," líčí.

Baník přitom na Letné svou hrou rozhodně neoslnil, jenže převaha nebyla Spartě opět k ničemu.

„Takhle to máme každý zápas. Nemáme finále, to je potřeba si říct. My na tom pracujeme, v tréninku nám to padá, ale v zápasech ne. To je celé," kaboní se útočník nominovaný na závěr Ligy národů.

Letenští si stále opakují, že nějaký šťastný gól by jejich trápení třeba zlomil.

„Jenže šťastný gól jsme dali právě Baníku. Sáďova (Sadílkova) sražená střela tam propadla. Myslím, že první poločas jsme hráli hodně dobře, do druhého jsme ale dobře nevstoupili. Pak to zase zbytečně honíme a je to šestý zápas, který jsme nezvládli," poukazuje Kuchta, že Sparta za devět kol dokázala pouze třikrát zvítězit.

Reklama

Související témata: