Hlavní obsah

Kuchta jako zbraň. Tak trochu cvok, má své manýry, vzpomíná bývalý spoluhráč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparťanský útok v posledních měsících děsí obrany soupeřů. Trio z Letné Jan Kuchta, Tomáš Čvančara a Lukáš Haraslín září a i díky jejím výkonům vystoupal celek z Letné až na vrchol tabulky. Osobní zkušenost s Kuchtou i Čvančarou má bývalý obráce Slavie David Hovorka. Ten v pořadu Přímák na Sport.cz řrkl, že Kuchtovy schopnosti se promění ve zbraň jen tehdy, když ho tým patřičně zpracuje. „Kuchťáka jsem zažil, je to tak trochu cvok. Ale dobrej,“ popisuje Hovorka, který nedávno kvůli opakovaným vážným zraněním kolena ukončil kariéru.

Kuchta? taky trošku cvok... útok Sparty pod drobnohledem pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparťanská ofenziva se ma podzim hledala. Nepomohlo ani selhání útočného esa Kuchty, který hned v prvním kole vyfasoval pětizápasovou stopku za šlápnutí na hlavu libereckého brankáře a i když se pak na trávník vrátil, dál hledal herní pohodu.

„Je potřeba ho dobře zpracovat, aby fungoval pro tým. Má své manýry. Když to ale dokáže uplatnit pro tým, tak je to zbraň," tvrdí o bývalém spoluhráči ze Slavie obránce David Hovorka. Jeho slova potvrzuje fakt, jak se Kuchta na jaře rozjel. Do této chvíle za Spartu v lize skóroval hned v jedenácti případech a je na šestém místě v tabulce střelců.

Sparta jde do derby v roli lídra tabulky. Je to výhoda? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Dánský lodivod Priske navíc našel ideální složení útočné vazby. Ke Kuchtovi přiřadil talentovaného Tomáše Čvančaru a útočné trio doplňuje slovenský reprezentant Lukáš Haraslín. Obrany soupeřů se musejí mít na pozoru. „Mají skvělá čísla. Výkony jdou nahoru. Je otázka, jak dlouho vydrží. To je to nejdůležitější," uvědomuje si Hovorka, který shodou okolností ve své kariéře narazili na Čvančaru a to během působení v Jablonci.

Přímák s bývalým fotbalovým obráncem Davidem HovorkouVideo: Sport.cz

„Moc jsme toho ale spolu nenahráli. V danou chvíli se Tomáš možná potřeboval jít rozehrát někam jinam," vzpomíná fotbalista, který si během kariéry zahrál i rudém dresu Letenských. Čvančara v lize nasázel dvanáct branek, k tomu přidal další tři asistence. Jeho ofenzivní řádění si nemůže vynachválit ani fotbalový expert Sport.cz Martin Mls.

„Je to zajímavý hráč. I pro reprezentační jednadvacítku, byť se tam teď už možná ani neukáže, protože je možné, že zapadne do áčka směrem k červnovému srazu," konstatuje. A pokud bude v těchto výkonech pokračovat, je možné, že bude mít letenský celek velké starosti s jeho udržením. „Čeká ho zajímavá kariéra. Pokud vydrží forma a produktivita, tak se ve Spartě dlouho ohřát nemusí," tuší Mls.

Je jednodušší jít do derby jako cizinec? Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

V posledních zápasech je přesto střelecky platnější Kuchta, který udeřil i v doposud posledním ligovém duelu proti Pardubicím. Na jeho ofenzivní schopnosti si tak obrana sešívaných zřejmě bude muset dát o něco větší pozor než u Čvančary, jenž se naopak naposledy prosadil před více než měsícem. Zapomenout se ovšem nesmí ani na další sparťanská esa. Ve fantastické formě jsou například Ladislav Krejčí mladší či Lukáš Haraslín.

Reklama