Hlavní obsah

Kuchta má první gól rychle za sebou, Priske doufá, že si jich pro Spartu připraví mnohem víc

Tři zápasy s rovnovážnou bilancí jedné výhry, remízy i porážky. Fotbalisté pražské Sparty končí soustředění v Rakousku, teď už mají před sebou ostrý vstup do nové sezony. „Bude pro nás důležité poskládat všechny zbylé střípky mozaiky dohromady, aby příští čtvrtek proti Vikingu bylo vše téměř bezchybné,“ poukazuje trenér Brian Priske na úvodní domácí duel 2. předkola Konferenční ligy s Vikingem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Sparty Praha Brian Priske z Dánska.

Článek

Vytrvalá převaha k vítězství nevedla, Letenští v generálce na sezonu s maďarským Paksi jen remizovali 1:1. Nejsvětlejším bodem utkání byl první gól Jana Kuchty za Spartu.

„Mám z něj samozřejmě radost. Když útočník střílí branky, je to dobré jak pro klub, tak pro samotného hráče, takže i pro Kuchtu. Je vždy dobré vstřelit první co nejdřív a doufejme, že si jich pro nás připraví ještě mnohem víc," líčí v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Brian Priske.

Jenže na druhou stranu, jeho tým v generálce zradila chabá produktivita.

„Sledoval jsem zápas, který jsme měli pod kontrolou skoro po celých 90 minut. Šancí jsme si vytvořili více než dost a je zázrakem, že jsme vstřelili pouze jednu branku. Dát jsme jich mohli minimálně pět a k tomu jsme navíc neproměnili penaltu," poukazuje dánský kouč.

„Měli jsme opravdu mnoho dobrých příležitostí, ale z nějakého důvodu to tam zkrátka nepadalo. Zároveň jsme soupeři úplně zbytečně věnovali několik šancí včetně gólové. To mě samozřejmě trochu zklamalo," netají Priske.

Oceňuje, že hráči chtěli odevzdat to nejlepší a zasloužili si vstřelit více branek a zvítězit.

Nástupce Adama Hložka obléká dres s číslem 13. Kryštofu Daňkovi nosí vždycky štěstíVideo: Sport.cz

„Jsem momentálně zklamaný i za kluky, protože dřeli celých 90 minut na náročném hřišti za nepříznivých podmínek způsobených vedrem. Myslím ale, že všichni hráči ukázali koncentraci."

Příště už by ztráta vedení bolela víc. „Dostali tak alespoň lekci. Nemůžeme si dovolit dostat takový gól, když máme zápas ve svých rukou. V takových situacích musíme přidat druhý, třetí, klidně i čtvrtý. A hrát tak, abychom soupeři nedali žádnou příležitost skórovat," zdůrazňuje Priske.

Na místě je celkové hodnocení rakouského soustředění.

„Jsem převážně spokojený. Udělali jsme několik dobrých kroků a posunuli se kupředu. Předvedli jsme několik dobrých výkonů i v ostatních zápasech. Zároveň jsme mohli vidět, že je ještě třeba určité prvky doladit, což myslím, je očekávatelné," přemítá kouč.

Mužstvo si musí zvykat na jeho představy a nároky.

„Hráči se našemu stylu přizpůsobili dobře, jak po fyzické, tak po taktické stránce v celé řadě aspektů. Nyní musíme zajistit, aby se nám vše dařilo i po celý zápas tak, abychom jej byli schopni dotáhnout k výsledku, který si zasloužíme," požaduje.

„Proti Wolfsbergeru to bylo podobné, také jsme mohli z utkání vytěžit víc než porážku. Kráčíme správným směrem, ale je před námi ještě spousta práce," uzavírá Priske.

Reklama

Související témata: