Hlavní obsah

Kuchta slavil ve stylu Haalanda. Chtěl jsem udělat show, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když dá gól, letenský stadion spustí popěvek s jeho jménem a Belmondem. „Už mi to nikdo neodpáře, ale užívám si to. Už je mi to jedno. Beru to jako součást mé gólové oslavy. Bojuju a jedu dál,“ uvedl útočník Sparty Jan Kuchta po výhře 4:3 v lize nad Baníkem Ostrava. Dal dva góly, na další přihrál. Patřil k lídrům vítězů.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz
Článek

„Fotbal je show a jsem rád, když sedmnáct tisíc diváků řve moje jméno. Baví vás to, když víte, že hrajete o hodně a jste pro tým prospěšný,“ řekl Kuchta.

Show udělal i při oslavě své první branky, kdy po Rynešově pasu obešel gólmana Jakuba Markoviče a pohodlně uklízel míč do sítě. Pak vystřihl oslavu v tureckém sedu ve stylu Erlinga Haalanda, střelce Manchesteru City.

Kuchta ji pak rozverně vysvětloval. „Byla to taková prd… Říkal jsem, že bych mohl udělat něco, co ke mně úplně nesedí. Povedlo se. Kluci na střídačce mi pak říkali, že jsme asi koupili Haalanda. Smáli se. Když jsem ale viděl Tuciho, jak se řítí skluzem, rychle jsem vstal, abych nepřišel o ruce. Vyšlo to tak, chtěl jsem udělat nějakou show,“ líčil blonďatý střelec.

Dal dva góly, mohl jich dát klidně ale víc. Už ve 23. minutě ho Markovič vychytal v samostatném nájezdu, ve druhé půli ve velmi nadějné pozici přestřelil bránu. V 80. minutě šel dolů. Hattrick mu dopřán nebyl. „Nějakým způsobem mě to mrzí i nemrzí. Potřebovali jsme dát do útoku čerstvou krev. Věřím, že to padne třeba příště,“ prohlásil Kuchta.

Odcházel společně s Veljkem Birmančevičem za stavu 4:1, Baník pak ale rychle utkání ještě zdramatizoval. „Utkání mělo to začátku vysoké tempo. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nechtěli jsme opakovat první půli s Boleslaví, což jsme od trenéra taky dostali sežrat. Teď o poločase výhrady měl, ale zase tak velké nebyly. Pomohl nám gól Birmy do poločasu,“ rekapituloval Kuchta.

„Viděli jsme, že vzadu dělají chybičky, chtěli jsme na ně ve druhé půli vlétnout. Po našich gólech jsme měli jasnou převahu, chtěli jsme to mít pod kontrolou. Když jsme šli s Birmou dolů, věřil jsem, máme zápase zcela ve své režii. Ale my dostali dva góly a klepali jsme se, aby se v závěru něco nestalo. Pak bychom na sebe koukali v kabině jako hlupáci, to se naštěstí nestalo,“ vydechl sparťanský útočník.

Sparta prožívala na jaře složitější období. Dostává se teď do pohody? „Nějaké zápasy v Evropě, hlavně dvojzápas s Liverpoolem, nám ukázaly zrcadlo, s kým se můžeme měřit a s kým ne. Něco jsme si chtěli schovat na závěr sezony, abychom mohli hrát o co nejlepší pozici. V tréninku na tom neustále pracujeme. Hrajeme jednou týdně, příprava je větší, některé věci se v naší hře objevují. Jsme za to rádi, ale je potřeba to ještě trochu vystříbřit. V některých fázích nám ještě chybí součinnost,“ řekl Kuchta.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.