Hlavní obsah

Parádní bitva pro Spartu! Bohemka, Jablonec i Teplice remizovaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyřmi zápasy 29. kola pokračovala v sobotu fotbalová Fortuna liga. Vedoucí Sparta potvrdila svoji pozici i proti Baníku, když svého soupeře přehrála na Letné 4:3. Remízou 1:1 skončil duel mezi Karvinou a Bohemians, body si za bezgólovou remízu rozdělily Jablonec se Zlínem. V posledním zápase sobotního programu pak remizovaly Teplice na domácím hřišti s Českými Budějovicemi 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Kuchta a Birmančevič se radují z branky

Článek

Baník začal duel na pražské Letné aktivně, Buchta ani Tanko však v dobrých střeleckých pozicích skóre zápasu neotevřeli. Sparta poprvé vážně ohrozila hostující branku v 23. minutě, Kuchtu však parádním zákrokem vychytal Markovič. Ani on však krátce před poločasem neměl proti přesné Birmančevičově střele k tyči nárok – a Letenští šli do vedení.

Domácí měli vynikající vstup do druhého poločasu. Po minele v obraně Slezanů se gólem do prázdné prosadil Kuchta, o pět minut později se útočník Sparty prosadil znovu, když využil precizní Birmančevičovu přihrávku. Hosté se první trefy dočkali v 55. minutě, kdy do vlastní sítě zamířil po rohovém kopu Baníku hlavičkou Krejčí.

Úřadujícím šampionům vrátil tříbrankový náskok fantastickou ranou do levého horního roku baníkovské branky Haraslín. Hosté však zápas nezabalili. Klíma a Kubala se postarali o to, že v 85. minutě vedl favorit již jen o gól. Vyrovnat však už Baník nestihl, tři body za výhru 4:3 si tak připsala Sparta.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kuchta se prosazuje proti Markovičovi

Bohemka veze z Karviné bod

Do první velké šance duelu mezi Karvinou a pražskými Bohemians se dostal po půlhodině hry hostující Kozák, jeho hlavička však mířila nad břevno. O osm minut později však byl vyloučen za faul v gólové šanci domácích hostující Petrák a „Klokani“ hráli od 39. minuty v oslabení.

Karvinští se dočkali vedení v 54. minutě kdy Budinský nejdříve orazítkoval tyč hostující branky, aby z dorážky dostal domácí do vedení. Hosté však o čtyři minuty později vyrovnali. Faul Mosese potrestal z pokutového kopu Prekop. Více branek nepadlo, Karviná tak remizovala s Bohemians 1:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Dominik Holec z Karviné

Nuda na Střelnici

První poločas zápasu mezi Jabloncem a Zlínem přinesl velmi opatrný fotbal. Důležitý moment přišel v 37. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu hostující Selmir Pidro. Domácí mohli přesilovku využit už o dvě minuty později, Hurtadovu ránu z hranice vápna však Dostál zlikvidoval. Ani ve druhém poločase se fanoušci na Střelnici branky ani větší šance nedočkali, Jablonec tak remizoval se Zlínem 0:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonec remizoval se Zlínem

Teplice remizovaly s Dynamem

O záchranu bojující České Budějovice začaly zápas s Teplicemi lépe, když se v 26. minutě dostaly díky vlastní Marečkově brance, který si nešťastně srazil míč do sítě, do vedení. Domácí však duel ještě do konce prvního poločasu otočili. Pěknou individuální akcí s přesným zakončením se v 34. minutě prosadil Fila, o šest minut později pak hlavičkou podruhé překonal Šípoše Chaloupek.

Jihočeši se vyrovnání dočkali v 67. minutě, kdy byla po Labíkově ruce nařízena penalta, kterou bez problémů proměnil Suchan a vyrovnal na konečných 2:2.

29. kolo fotbalové ligy
Sobota
Sparta – Ostrava 4:3
Branky: 41. Birmančevič, 47. a 52. Kuchta, 63. Haraslín – vl. Krejčí, 79. Klíma, 85. Kubala
Karviná – Bohemians 1:1
Branky: 54. Budínský – 58. Prekop
Jablonec – Zlín 0:0
Teplice – České Budějovice 2:2
Branky: 33. Fila, 40. Chaloupek - 25. vl. Mareček, 67. Suchan
Neděle
15:00 Pardubice – Mladá Boleslav
15:00 Slavia – Olomouc
15:00 Liberec – Hradec Králové
18:00 Slovácko – Plzeň

Reklama