Hlavní obsah

Kuchta vynalezl novou zbraň. Plzeň omráčil žehličkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Musel si počkat měsíc a půl. Střelecký půst však reprezentační útočník ukončil v klíčovou chvíli. Jan Kuchta svým vítězným gólem zajistil fotbalistům Sparty tři body ve šlágru 10. ligového kola proti Plzni (2:1). Letenský hrdina zápasu skóroval poprvé od gólu 19. srpna a po šesti soutěžních utkáních, do nichž nastoupil. „Pro mě osobně důležitý moment,“ pochvaluje si.

Jan Kuchta dal Plzni gól žehličkou. Je pro mě důležité, že jsem se konečně trefil!Video: Sport.cz

 
Článek

Naposledy jste se trefil v Teplicích. Čekání jste ukončil vítězným gólem proti Plzni.

Konečně jsem se trefil a mělo to i nějaké další věci. V předchozích zápasech jsem se do šancí nějakým způsobem nedostával, ale dělal jsem prostor pro ostatní. Myslím, že to bylo vidět. Tentokrát jsem dostal balony, se kterými už jsem si věděl rady. Je pro mě důležité, že jsem v takovém utkání vstřelil gól.

V televizi jste řekl, že jste gól vstřelil takzvaně žehličkou. To je nějaký váš speciální termín?

Děláme si na tréninku takovou srandu. Že když střední záložník dá na pravého nebo levého halfbeka balon, tak si ho zpracovává žehličkou… Vysvětlím. Balon se musí odrazit od nohy do země, aby dostal zpětnou rotaci, aby ho mohl hned z druhého doteku dávat před bránu nám útočníkům. Na tréninku se o to snažíme a s Plzní jsem to takhle hezky trefil. Sáďa (Lukáš Sadílek) mě krásně našel a stačilo jen dobře trefit. Myslím, že Jindra Staněk v brance neměl žádnou šanci.

Důležité je, že hraju, že se týmu daří a tím pádem se daří i mně, těší lídra produktivity Lukáše HaraslínaVideo: Sport.cz

Na rozdíl od derby v Edenu se hrál i fotbal. Nahoru dolů, bez nenávisti v hledišti…

Souhlasím. Zasloužené vítězství, získali jsme velmi důležité tři body. Byl to úplně jiný zápas než předešlý. Obě mužstva ukázala kvalitu, hrál se dobrý fotbal. Chytli jsme začátek úplně na výbornou. V kabině jsme si řekli, že ho musíme chytit dobře, aby to pro nás bylo jednodušší. Pak jsme trochu polevili, soupeř měl několik závarů. V čele s Peterem jsme to ale zvládli a hned jsme mohli přidat i na 2:0. Šance jsme bohužel neproměnili a zbytečně si zápas komplikovali. Myslím ale, že vítězství bylo zasloužené.

Vitík nám dnes zachránil pár bodů. Za posledních pár měsíců udělal obrovský pokrok, chválí Brian PriskeVideo: Sport.cz

Řekl jste si svým výkonem o to, abyste i v dalších zápasech nastupoval uprostřed, na hrotu útoku?

Tohle je otázka na trenéry. Já samozřejmě budu hrát tam, kde potřebuje mančaft a kde potřebují trenéři, kteří vidí nejlíp, kam mě zařadit. S Plzní to takhle vyšlo, že jsem hrál na hrotu, což je můj primární post. Když ale tým bude potřebovat, jsem schopný hrát i desítku.

Máte za sebou zápasy s největšími konkurenty a dál vedete tabulku. Jak je vítězství nad Plzní důležité pro další vývoj sezony?

Věděli jsme, o co hrajeme. Jsou před námi ovšem další důležité zápasy. Nebereme, jestli hrajeme s Plzní, nebo v Hradci, navíc nás ještě samozřejmě čeká výjezd do Sevilly. V lize není žádný jednoduchý soupeř. Všechny zápasy proto bereme se vší vážností, abychom hráli zodpovědně, obětavě, získávali body a zbytečně neztráceli.

Reklama