Hlavní obsah

Spasitel Vitík! Objevil se tam až neuvěřitelně, Sparta měla štěstí, litoval Chorý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mohl se stát plzeňským hrdinou. Záložník Lukáš Kalvach se v samém závěru sobotního duelu opřel v šestnáctce Sparty do míče, který po odrazu od země přelétl ruce brankáře Petera Vindhala a směřoval do sítě. Jenže v poslední chvíli se zjevila hlava stopera Martina Vitíka, který domácím zachránil výhru 2:1. „Střela mi sedla skvěle, bohužel tam nespadla,“ povzdechl si Kalvach.

Vitík se tam neuvěřitelně objevil a z brankové čáry míč vyhlavičkoval, chválí všichni gólmanskou výpomoc sparťanského stoperaVideo: Sport.cz

 
Článek

Viktoria odehrála na Letné solidní partii. K prodloužení rekordní 12zápasové vítězné série měla sice daleko, nicméně bod uhrát nakonec mohla, kdyby se rána Kalvacha ujala. „Střílel jsem na dlouho nohu, balon přeskočil gólmana. Bohužel ale stál za ním Vitík,“ smutnil Kalvach.

„Tušil jsem, že budeme mít na konci nějakou šanci. Bohužel jsme měli smůlu a Sparta štěstí, Vitík se tam až neuvěřitelně objevil a vyhlavičkoval míč z brankové čáry,“ kroutil hlavou útočník Plzně Tomáš Chorý.

Důležité je, že hraju, že se týmu daří a tím pádem se daří i mně, těší lídra produktivity Lukáše HaraslínaVideo: Sport.cz

Letenští se na svého spasitele po jeho činu vrhli, radostí ho málem umačkali. „Myslel jsem, že balon už letí do brány. Martin mi po zápase říkal, že hned poté, co míč po rohu Plzně propadl, běžel do brány. Tohle byl klíčový moment. Byly poslední vteřiny zápasu, už bychom neměli možnost reagovat,“ prohlásil záložník Sparty Lukáš Sadílek, který přihrál Janu Kuchtovi na vítězný gól.

Vitík nám dnes zachránil pár bodů. Za posledních pár měsíců udělal obrovský pokrok, chválí Brian PriskeVideo: Sport.cz

„Škoda, že po vyrovnání jsme si nechali dát hned hloupý druhý gól. Porážka nás hodně mrzí, jeli jsem na Spartu s cílem bodovat. Utkání mělo celkově dobré parametry, pro nás škoda, že nemáme nic. Remíza by zápasu určitě slušela,“ podotkl Kalvach, který hraje na podzim v reprezentační formě. Také na Letné si připsal asistenci, po jeho rohovém kopu srovnal Rafiu Durosinmi. Víc však sparťané hostům nedovolili.

Reklama