Hlavní obsah

Lehká teč hlavou, potvrzuje Příhoda. Kuchtův gól proti Hradci neměl podle komise platit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Protesty Votroků byly oprávněné. Vítězný gól fotbalistů Sparty v utkání 10. ligového kola proti Hradci Králové (2:1) neměl podle předsedy Komise rozhodčích FAČR Radka Příhody platit. Jeden ze záběrů, které měl videorozhodčí k dispozici, prokázal teč hlavou Ladislava Krejčího, takže zakončující Jan Kuchta byl v ofsajdu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Lukáš Nehasil a Ladislav Krejčí ze Sparty Praha řeší sporný gól Sparty na 2:1 během utkání s FC Hradec Králové.

Článek

O rozhodujícím gólu v utkání Sparta - Hradec Králové se bude mluvit ještě dlouho. Pražané dokonali obrat po Höjerově standardce a Kuchta zakončením zblízka prvním soutěžním gólem v rudém dresu vystřelil svém týmu výhru.

Situaci poté sudí Nehasil dlouho konzultoval s videorozhodčím Štěrbou, jelikož podle opakovaných záběrů se zdálo, že Krejčí prodloužil hlavou míč na Kuchtu, který stál v ofsajdu. Gól ale platil.

„Krejčí to tečoval a Kuchta byl v ofsajdu. Gól neměl platit," ujišťoval hostující kapitán Petr Kodeš.

Vyjádření hlavního rozhodčího po zápase Sparta - Hradec KrálovéVideo: O2 TV Sport

Komise rozhodčích FAČR mu na úterním zasedání dala za pravdu. "Rozhodčí nesprávně uznali branku domácího družstva, přestože se jednalo o ofsajd. Došlo k velmi lehké teči hlavou, která byla postřehnutelná pouze z jednoho úhlu kamery. VAR si bohužel tečí nebyl jistý, a tak doporučil branku uznat," potvrzuje předseda komise Radek Příhoda.

„Řešilo se, jestli Krejčí tečoval míč. Na hřišti jsem nevěděl, jestli tam teč proběhla. Video situaci zkoumalo docela dlouho. Ptal jsem se Krejčího dvakrát, přísahal, že míč nehrál. Video rozhodlo, že gól platí," řekl hlavní rozhodčí Lukáš Nehasil pro O2 TV Sport hned po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hlavní arbitr Lukáš Nehasil kontroluje u videa spornou situaci před udělením červené karty Tomáši Čvančarovi.

Komise se naopak postavila za sudího Miroslava Zelinku, který řídil zápas Bohemians s Plzní (1:1). Hosté chtěli penaltu za střet domácího Hůlky s Pilařem.

"V 54. minutě utkání rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro hostující družstvo. V tomto případě akceptujeme rozhodnutí rozhodčího. Obránce nejprve levou nohou zasáhl míč a následně setrvačností lehce zasáhl nohu útočníka. Rozhodčí po celou dobu utkání dodržel nastavený trend, kdy nepískal přestupky za drobné kontakty hráčů obou družstev," poukazuje Příhoda.

"Jako příklad uvádíme situaci ze 49. minuty, kdy hostující hráč (Pilař) ve vlastním pokutovém území šlápl na nohu domácímu hráči (Hronkovi). Ani v tomto případě rozhodčí pokutový kop nezapískal. Rozhodčí v tomto utkání dle našho názoru podal velmi dobrý výkon a přispěl ke kvalitě utkání," dodává předseda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články