Hlavní obsah

Kuzma, Kuzma, skandovali fandové Baníku. Srb válel, jeho ránu si vychutnal i Baroš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na bitvu u Botiče se vyspal báječně! Za hodinu pobytu na place stihl dost. Poslal brilantní centr na hlavu Buchty, pak mistrně provedl exekuci přímého kopu. Nemanja Kuzmanovič zařídil Ostravanům klíčový dvougólový trhák, na který fotbalisté Pardubic nenašli odpověď.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Utkání 18. kola první fotbalové ligy mezi Pardubicemi a Baníkem Ostrava.

Článek

„Jsem dneska docela pokopanej, ale je to hezký za šedesát minut...," kvitoval gól a asistenci po výhře 3:0 srbský záložník, jenž se stal ústřední postavou sobotního duelu. „Hrálo se bojovné utkání, takže jsem rád, že jsem se dostal k nějaké střele. Měl jsem jednu z trestného kopu..." připomínal Kuzmanovič pátý zásah v sezoně, kdy se po půlhodině hry ujal kousek za šestnáctkou standardní situace a zakroutil míč ke vzdálenější tyči.

„Říkal jsem si, že to kopnu podle toho, jak se postaví gólman. Bavili jsme se o tom i s Flaškou (Fleišman), který stál vedle mě. Řekli jsme klukům, ať prodlouží zeď," vykládal Kuzmanovič. „A Flajši si právě všiml, že gólman stojí dva metry od tyče, nějak v prostředku a abych mu to tedy dal na jeho stranu. Bylo to pro mě jednodušší, protože mají docela vysokou zeď. Balon přelítl přes naše kluky a brankář ho asi viděl na poslední chvíli," popisoval moment, po němž příznivci Baníku na tribuně hlasitě skandovali: „Kuzma, Kuzma!"

Po změně stran pak Ostrava zasadila sokovi třetí úder a protáhla ligovou neporazitelnost už na sedm utkání. „Opakovali jsme si před zápasem; tlačit je, presovat a těžit z toho. Povedl se nám vstup, nalezli jsme na soupeře. Nechtěli jsme ho nechat kombinovat, což bylo na tomto terénu těžký. Hodně nám pomohl první gól," líčil Kuzmanovič, jehož tým nepouštěl Východočechy v zápase do velkých příležitostí, byť zkraje druhé půle měli domácí častěji balon na kopačkách. Byli důraznější a lepší.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radost hráčů Baníku ze vstřeleného gólu proti Pardubicím.

„Chtěli jsme hrát dál pořád aktivně, což se nám moc nedařilo. Pardubice sbíraly odražené míče, pak nás tlačily a měly převahu, ale kluci to vzadu zvládli dobře," zahřála Kuzmanoviče defenzivní činnost mužstva. Baník přitom i před zraky bývalého reprezentačního útočníka Milana Baroše udržel čistý štít teprve potřetí v sezoně.

„Buďa měl vždycky smůlu, vedli jsme třeba v utkáních o dva tři góly, ale pak dostali ke konci gól. I za něj jsem tedy dneska rád," pronesl Kuzmanovič na adresu Viktora Budinského, jenž vychytal vůbec první nulu v letošním ročníku a Ostrava se přiblížila čtvrtému Slovácku na rozdíl jediného bodu. Podzimní část uzavře za týden domácím soubojem s mistrovskou Slavií.

Reklama