Hlavní obsah

Látal chválil po výhře na Slovácku jabloneckou defenzívu. Vysoký trest Hurtadovi trenér nechápe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Slavii přišli o remízu na poslední chvíli a v zápase s Libercem si nechali vzít v posledních minutách dvougólový náskok. V sobotním utkání na Slovácku si fotbalisté Jablonce těsné vedení pohlídali a za vítězství 1:0 si odvezli z Uherského Hradiště i v silně oslabené sestavě cenné tři ligové body.

Foto: ČTK/AP

Radoslav Látal

Článek

„Samozřejmě že jsem si ke konci především na nepovedený závěr utkání s Libercem vzpomněl. I proto jsem poslal na hřiště zkušeného Hübschmana, aby naši hru zklidnil. Závěr střetnutí jsme zvládli skvěle,“ liboval si spokojený jablonecký kouč Radoslav Látal.

Triumfu v moravském městě si cenil o to víc, že jeho mužstvo postrádalo dlouhodobě zraněného Pleštila, vykartovaného Černáka i Hurtada, který je v disciplinárním trestu na osm zápasů za zákrok na hradeckého Kaštánka.

„Den před utkáním si navíc poranil koleno Martinec a po duelu v Hradišti nám přibyl na marodku i útočník Chramosta,“ mrzí Látala. „Museli jsme sestavu překopat. Ti hráči, kteří zaskočili za absentující fotbalisty, mě ale mile překvapili,“ prozradil.

Při skládání sestavy pro utkání na Slovácku měl Látal problém hlavně se složením obranné formace. Na stoperském postu musel zaskočit obvyklý defenzivní záložník Filip Souček. „Dali jsme přednost jeho zkušenosti před Karbanem z béčka. Mluvili jsme spolu, Filip ve středu obrany už nastupoval v minulé sezoně v Brně. Není to pro něj sice ideální pozice, ale zhostil se toho dobře,“ chválil.

Precizní defenzívu označil za základ jabloneckého úspěchu. „Až na drobnosti jsme byli v obraně stoprocentní. Vyráželi jsme z ní do rychlých brejků. Některé jsme měli vyřešit líp. Jeden gól jsme ale vstřelili, vyhráli jsme naprosto zaslouženě,“ byl Látal přesvědčený.

Střetnutí se však mohlo vyvíjet jinak, kdyby na konci úvodní půlhodiny zůstal v platnosti Petrželův gól. Po jeho trefě se Hradišťští chvíli radovali z vedení, avšak po zásahu sudího u videa rozhodčí Všetečka branku kvůli Reinberkově postavení mimo hru odvolal.

„Měli jsme to z lavičky daleko, takže jsem byl nejprve smířený s tím, že 0:1 prohráváme. Vzápětí jsme ale na tabletu viděli, že domácí fotbalista clonil v ofsajdu našemu brankáři Hanušovi,“ oddechl si Látal.

Svěřil se, že stále nestrávil vysoký osmizápasový trest pro kolumbijského stopera Hurtada. „Hlava mně to nebere. Faul to byl, avšak nikoli úmyslný. Doteď výši trestu nechápu,“ ulevil si jablonecký trenér.

Reklama

Související témata: