Hlavní obsah

Baník prohrál, Hradec ovládl derby. Slovácko se doma dál trápí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Východočeské derby ovládl v rámci 24. kola fotbalové ligy domácí Hradec Králové, který porazil Pardubice 2:0. V tabulce čtvrté Slovácko prohrálo na svém hřišti s Jabloncem 0:1. Šestá Mladá Boleslav uhrála v Ďolíčku jen bezbrankovou remízu s Bohemkou a na rozdíl jediného bodu se na Středočechy přiblížil Liberec díky výhře nad Karvinou 1:0. O bod před Liberec se ale na sedmou příčku dostala Olomouc, která vyhrála večerní zápas v Ostravě 2:1.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Daniel Vašulín vstřelil druhý gól Hradce Králové v derby s Pardubicemi

Článek
Fotogalerie

Ve Východočeském derby mají v poslední době navrch spíše Pardubice, tentokrát byl však úspěšnější Hradec Králové. Výhru zařídily po změně stran trefy Čiháka a Vašulína. Hradec se tak po pěti kolech konečně dočkal výhry, to Pardubice čekají na vítězství už čtyři kola.

Ani v pátém jarním zápase se nedočkali výhry fotbalisté Bohemians. Zápas s Mladou Boleslaví nenabídl žádný gól. Klokani tak prodloužili sérii bez výhry už na devět zápasů.

Karviná zůstává nejhorším týmem ligy. V Liberci prohrála gólem Rabušice z penalty v 84. minutě. Slezané se na jaře propadli na poslední příčku tabulky, z šesti zápasů získali pouhý bod za remízu s Teplicemi. Sedmý Liberec se díky vítězství dál drží v bitvě o elitní šestku.

Slovácko minulý víkend ukončilo sérii tří porážek, proti Jablonci ale na domácí půdě opět ztratilo všechny body. Výhru vystřelil hostům po hodině hry Štěpánek, jenž tak pomohl Jablonci vymanit se ze skupiny o záchranu a posunout se na desáté místo tabulky.

Na lavičce Sigmy si připsal premiérovou výhru kouč Saňák, který zároveň dovedl Olomouc po sedmi kolech k plnému bodovému zisku. To Ostrava čeká na domácí vítězství od konce září. O oba góly hostů se postaral v první půli Juliš, jenž nejprve uklidil do brány Vodhánělův pas a následně proměnil penaltu. Baník se dočkal trefy až v závěru, kdy sice Ewerton neproměnil nařízený pokutový kop, ale z dorážky už uspěl. Sigma si vítězství pohlídala a posunula se na sedmé místo s jednobodovou ztrátou na pátý Baník.

Trojice měření sil je na programu v neděli. Záchranářské klání od 15:00 proti sobě svede České Budějovice a Zlín, ve stejný okamžik začne zápas Slavia–Teplice. O tři hodiny později dojde na večerní šlágr Plzně se Spartou.

24. kolo Fortuna ligy
Sobota
Hradec Králové – Pardubice 2:0
Branky: 57. Čihák, 73. Vašulín
Bohemians – Mladá Boleslav 0:0
Liberec – Karviná 1:0
Branka: 84. Rabušic (z pen)
Slovácko – Jablonec 0:1
Branka: 61. Štěpánek
Ostrava – Olomouc 1:2
Branky: 82. Ewerton - 20., 37. Juliš
Neděle
15:00 České Budějovice – Zlín
15:00 Slavia – Teplice
18:00 Plzeň – Sparta

Reklama