Hlavní obsah

Letáček se chce učit a tlačit na Laštůvku. Honza je legenda, ale budu mu šlapat na paty, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože se gólman Jiří Letáček do přípravy fotbalistů ostravského Baníku zapojil prakticky od jejího začátku, dohodu o hostování z Pardubic, kam naopak zamířil Viktor Budínský, dotáhly kluby až týden před začátkem ligového ročníku 2022/2023.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jiří Letáček posílil v léte ostravský Baník

Článek

A jelikož brankářskou jedničku Jana Laštůvku trápily zdravotní obtíže, odchytal 23letý Letáček i generálku proti Karviné, kterou Baník vyhrál 2:1. „Nezačalo to zase pro mě moc dobře. Stejně jako v minulém zápase v Polsku (proti řeckému PAS Giannina 1:1) jsem dostal gól už ve čtvrté minutě. Na klucích bylo ale vidět, že s tím chtějí něco udělat. Vypracovali si hodně příležitostí, bohužel jsme ne všechny proměnili. Ale důležitá je ta výhra před sezonou, že jsme se na ni dobře naladili," svěřoval se Letáček.

Odchovanec pardubického fotbalu svou fotbalovou kariéru doposud spojoval pouze s východočeským klubem. Pomohl mu do první ligy, v níž za dvě sezony odchytal třiadvacet zápasů. Pětkrát byl vyhlášen hráčem zápasu a šestkrát udržel čisté konto. Především ale zaujal management ostravského Baníku, který jej získal na roční hostování s opcí. „Znamená to pro mě obrovskou motivaci do další práce. Dostat se do tak velkého klubu je velký posun v kariéře. A také motivace, abych na sobě víc pracoval," uvedl Letáček.

V Pardubicích postupně vytlačil z branky zkušenějšího Marka Boháče a s podobnými ambicemi přichází mladý brankář i do Ostravy, kde je aktuální jedničkou 40letý veterán Laštůvka. „Honza je místní legenda. Tak k němu i vzhlížím. Sleduji ho už dlouhodobě. Má spoustu zkušeností, takže je skvělé, že ho nyní můžu sledovat přímo na tréninku a učit se od něj. Honza se mě hned ujal a všechno, co jsem potřeboval, mi pomohl zařídit. Třeba lístky na Celtic," usmíval se Letáček.

Smířený s pozicí dvojky ale Letáček nechce být. „To určitě ne. Budu se mu snažit šlapat na paty, vytvářet konkurenci. I to mě může posouvat a myslím si, že i jeho. Byl tady zvyklý na kluky, které znal, kteří mu kryli záda. My se ještě tolik neznáme, takže nás to může posunout oba," prohlašuje nová akvizice Baníku.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.