Hlavní obsah

Další reprezentant na Letnou? Sparta jedná s Getafe o příchodu Jankta

Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Jakub Jankto by se mohl stát novou akvizicí Sparty. Letenský klub podle španělských médií a zdroje Sport.cz jedná s Janktovým současným zaměstnavatelem o možnosti hostování. Po útočníkovi Janu Kuchtovi a obránci Jaroslavu Zeleném by tak mohl k rivalovi na Letnou zamířit během pár týdnů další bývalý hráč Slavie.

Už to netrollím jako v Sampdorii, prozrazuje Jankto o své roli náhradníka v pořadu PREMIER CLASSVideo: Sport.cz

 
Článek

Podle deníku Marca celek z předměstí Madridu s 26letým reprezentačním záložníkem přestal počítat. Jankto naznačil svůj možný odchod a návrat domů i tím, že na sociální síti instagram umístil příspěvek s poděkováním klubu a v neděli vystavil fotografii v českém reprezentačním dresu s popiskem "cz" a emoji "back".

Jankto přestoupil do Getafe loni v srpnu a se španělským prvoligovým týmem podepsal pětiletou smlouvu. Odchovance Slavie a bývalého hráče Udine ale v novém působišti výrazně zbrzdilo zranění kotníku. Za patnáctý tým uplynulé sezony španělské ligy zasáhl jen do 16 soutěžních zápasů, v nichž neskóroval. V českém národním týmu nastoupil k 45 utkáním a vstřelil čtyři góly.

"Ta informace je pravdivá, skutečně se jedná," potvrdil zdroj Sport.cz, který je obeznámený se situací kolem českého reprezentanta. Ten má ve Španělsku smlouvu ještě na čtyři roky, klíčem k dohodě by měla být shoda ohledně financí, Sparta údajně nabízí tři miliony eur (bezmála 75 milionů korun). I proto je v případě shody všech zainteresovaných nejspíš nejaktuálnější variantou hostování hráče s následnou opcí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jakub Jankto (@jakubjanktojr)

Letenský klub jednání na dotaz Sport.cz nepotvrdil a tradičně se drží zásady, že dokud není přestup uzavřen, průběh jednání nekomentuje. Zdroje se však shodují, Sparta opravdu Jankta oslovila.

„Jednání zatím nejsou ve stadiu finalizace, spíš oťukávání. Zájem Sparta o Jankta má, ale za určitých podmínek. Podnikla už první kroky, zároveň však je také dost otazníků a nejasností. Informace se ovšem rozhodně zakládá na pravdě," potvrzuje další zdroj z fotbalového zákulisí.

Jankto zaplatil přes milion za hráče počítačové hry, přetáhl ho z týmu Křetínského.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: