Hlavní obsah

Letáček: Velké týmy takový zápas umějí zvládnout. O trenéra jsme nehráli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V první minutě jej v dohrávce 17. kola proti Plzni zachránilo břevno, po půlhodině hry Jiří Letáček vytěsnil mimo branku nebezpečnou střelu Pavla Šulce z hranice vápna. V 82. minutě pak gólman Baníku zastavil na brankové čáře míč po hlavičce Tomáše Chorého, přesto byl po utkání smutný. Střela Brazilce Cadua v 92. minutě proskákala vápnem až do branky, a Ostrava i druhé utkání na jaře prohrála, aniž by dala gól.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Dohrávku 17. kola mezi Baníkem a Plzní rozhodl gól hostujícího Cadua (není na snímku) v 92. minutě

Článek

Utkání směřovalo k remíze a rozhodující moment přišel v nastaveném čase. Je to smůla, nebo jak to nazvat?

Musím souhlasit. Byla to smůla. Oproti sobotnímu zápasu (v Českých Budějovicích Baník prohrál 0:3) byl rozdíl jak v nasazení, tak i kvalitě naší hry. Odehráli jsme proti Plzni povedený zápas, ale bohužel se špatným koncem.

Úvod byl takový zběsilý. V první minutě měli velkou šanci hosté, pak hned i vy. O čem to svědčí?

Řekli jsme si, že do toho chceme vletět, dostat diváky na naši stranu, do varu. To se myslím povedlo. Fandili, podporovali nás celý zápas. Bohužel se nám nepovedlo přetavit některé naše šance v branku.

Tu jste na jaře ještě nedali. V čem je problém?

To nás trápí, ale proti Plzni jsme si dokázali, že jsme přes zimu fotbal nezapomněli hrát. Kvalitu na balonu v situacích máme. Věřím, že si to pozitivní odneseme do sobotního utkání v Mladé Boleslavi a uhrajeme body tam.

Jak se po střele Cadua, která nebyla nijak prudká, dostal míč do vaší branky? Nešlo reagovat lépe?

Cadu to udělal velmi dobře. Je to jeho obvyklé řešení situací. Poslal tam takovou… Nedá se to ani nazvat střelou, ani centrem, spíše něco mezi. Tyhle balony jsou pro brankáře ohromně nepříjemné. Nabíhal tam Tomáš Chorý a musel jsem čekat do poslední chvíle, jestli se toho ještě někdo dotkne, nebo ne. A skončilo to v brance.

Plzeň měla šancí více, ve druhém poločase vás dokázala přitlačit. Zasloužila si vyhrát?

Ve druhém jsme trochu upustili od toho, co jsme praktikovali v tom prvním poločase. Špatně jsme dostupovali, a když, tak jinými hráči, než bychom měli, z toho ty jejich šance vznikaly.

Není problém Baníku v tom, že velké týmy dokážou takové zápasy zvládnout?

Musím vám dát za pravdu. V této situaci jsme už nejméně potřetí, jestli se nepletu. Bylo to se Spartou, se Slavií a teď i s Plzní. Umí to zvládnou, to je zdobí, a proto jsou v top trojce, a my ne. Oni dokážou zvládat tyhle vyrovnané zápasy a někdy i taková utkání, která by měl vyhrát soupeř.

Jaké byly dny po ostudě v Českých Budějovicích?

Naštěstí byly jen dva, nebyl čas se tím moc zaobírat. Měli jsme videorozbor, hodili jsme to všechno za hlavu a začali se připravovat na Plzeň.

Prohráli jste páté domácí utkání v řadě, vnímáte to?

To ani nevím, to bych ani neřekl. Fanoušci jsou přesto skvělí, strhnou nás a myslím, že hrajeme doma dobře. I když to třeba nedotáhneme. Pro mě osobně jsou domácí zápasy lepší, nabíjí mě pozitivní energií.

Teď jedete do Mladé Boleslavi, znovu nepříjemný soupeř. Dá se na něm chytit?

Viděl jsem jejich zápas v Plzni a klidně tam mohli vyhrát. Mají nového trenéra (David Holoubek), úplně změnili hru, všechno. Nebude to nic lehkého, ale máme tři dny se na to dobře připravit.

Hrajete už o trenéra Pavla Hapala?

Tuhle možnost si nikdo z nás nepřipouští.

Reklama

Související témata: