Hlavní obsah

Ostrava - Sparta 2:2Letenští dvakrát v Ostravě ztratili vedení, Dočkal zahodil penaltu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Pešek 0 : 1
50. Buchta 1 : 1
71. Hancko (penalta) 1 : 2
83. Tetour (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty ve 13. kole první ligy remizovali 2:2 v Ostravě, kde dvakrát ztratili vedení. Na úvodní branku Jakuba Peška ze 31. minuty odpověděl krátce po změně stran domácí David Buchta. Druhý gól Pražanů vstřelil v 72. minutě z penalty Dávid Hancko, jeho spoluhráč Bořek Dočkal o chvíli dříve pokutový kop neproměnil. Z třetí penalty v zápase Baníku zařídil bod Daniel Tetour dvě minuty před koncem. Sparta je v neúplné tabulce třetí, Slezané pátí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jaroslav Svozil z Ostravy a Bořek Dočkal ze Sparty ve vzájemném souboji.

Článek
Fotogalerie

Domácí nastoupili bez své brankářské opory Laštůvky, který se zranil na předzápasovém tréninku, a v úžasné kulise takřka vyprodaného stadionu nechybělo moc, aby otevřeli skóre. Brejk po levé straně a centr Ndefeho do vápna zavíral na zadní tyči Buchta, ale ve skluzu těsně minul.

Především po centrech ze stran Ostrava hrozila i dále, Almási lehce lízl hlavou přihrávku Jurošky, ale také jeho pokus skončil vedle.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič z Ostravy a Dávid Hancko ze Sparty.

Sparta byla efektivnější. Po hlavičkovém souboji na ostravské polovině spadl balon za obrannou linii Baníku, kde si ho bezchybně převzal Pešek a samostatný nájezd na Budinského po půl hodině hry vyřešil umístěnou střelou k tyči.

Pražané zanedlouho udeřili znovu. Po standardní situaci si ukázkově ve vápně zpracoval zády k bráně míč Hancko, z otočky zavěsil pod břevno, ke štěstí domácích však stál v ofsajdu a gól neplatil.

Ostrava se v závěru první půle znovu nadechla. Před Nitou vyprodukovala několik závarů a jednu vyloženou příležitost, kdy Kuzmanovič pálil z voleje tvrdě pod břevno, ale hostující gólman balon vyrazil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jaroslav Ožana, ČTK

Domácí i do druhé půle vstoupili aktivně. Kuzmanovič po průniku Buchty ještě zblízka míč do sítě neusměrnil, pak ale Buchta prošel po pravé straně a jeho přízemní rána v 50. minutě skončila v dolním rohu Nitovy brány.

Strhnout vedení na stranu Letenských mohl Dočkal, jeho ránu na brankové čáře však vykopl Fleišman. A Dočkal v 66. minutě selhal i při pokutovém kopu, který mu chytil Budinský. Za pět minut měla Sparta možnost reparátu. Po intervenci videorozhodčího se za ruku Almásiho kopala další penalta a Hancko se už nemýlil.

Odpověď Baníku mohla přijít také brzy. Almási na malém vápně promáchl před prázdnou bránou a následnou dorážku Ndefeho na lajně zblokoval jeden z obránců. Ostrava zúročila svou snahu až v 88. minutě, když po zákroku na Almásiho ve sparťanské šestnáctce a další intervenci videorozhodčího proměnil Tetour další pokutový kop. Sparta v lize s Ostravou neprohrála podeváté za sebou.

Baník Ostrava - Sparta Praha 2:2 (0:1)
Branky: 50. Buchta, 88. Tetour z pen. - 31. Pešek, 72. Hancko z pen. Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Paták - Kocourek (video). ŽK: Kuzmanovič, Pokorný, Sor - Čelůstka, Hancko. Diváci: 14.572.
Ostrava: Budinský - Juroška, Svozil, Pokorný, Fleišman - Ndefe (78. Sor), Kaloč (78. Budínský), Kuzmanovič (73. Klíma), Tetour, Buchta (90.+6 Potočný) - Almási. Trenér: Galásek.
Sparta: Nita - Wiesner, Čelůstka, Panák, Hancko - Pešek, Pavelka, Sáček (59. Ladislav Krejčí II), Dočkal (90. Pulkrab), Haraslín (67. Minčev) - Hložek. Trenér: Vrba.

Reklama