Hlavní obsah

LFA nabídne ukrajinským rodinám volné vstupenky na ligová utkání

Ligová fotbalová asociace (LFA) nabídne ukrajinským rodinám, které odcestovaly do Česka kvůli ruské vojenské invazi, vstupenky na utkání nejvyšší domácí soutěže. Informovala o tom na svém webu. Nabídka volných lístků je součástí projektu Liga pro Ukrajinu, která chce v Česku podpořit sportovní aktivity ukrajinských dětí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ukrajinští fotbalisté Slavie Praha Maksym Talovjerov a Taras Kačaraba během děkovačky s fanoušky po utkání play off Konferenční ligy proti Fenerbahce.

Článek

"Víme, že podobnou nabídku již zveřejnilo několik českých klubů. LFA má k dispozici díky smluvnímu vztahu s jednotlivými kluby určitý počet vstupenek, které se nyní dostanou k ukrajinským uprchlíkům," uvedl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Ligová fotbalová asociace realizuje projekt ve spolupráci se svými partnery a nadačním fondem Děti Ukrajiny. Ten je zaměřený na vzdělávání a výchovu ukrajinských dětí do 17 let.

Součástí fotbalových dní Ligy pro Ukrajinu bude organizovaný trénink na hřišti spojený s dalšími atrakcemi. Program vyvrcholí fotbalovým turnajem a návštěvou ligového utkání. Akce se budou pořádat v několika lokalitách a nebudou věkově omezené. Konkrétní termíny se připravují.

"Děkujeme Ligové fotbalové asociaci za její nabídku vstupenek na fotbalová utkání a sportovních programů pro děti a mládež z řad ukrajinských uprchlíků. Možnost mimoškolních programů je pro děti skvělá, zdravý pohyb a zábava napomáhají k celkové pohodě každého člověka, nemluvě o potřebě překonat nedobré zážitky předchozích dní a vrátit se co nejdříve k alespoň trochu normálnímu životu," dodal Martin Mařan, koordinátor nadačního fondu Dětí Ukrajiny.

Reklama