Hlavní obsah

Lhář versus nejhorší fotbalista. Dva exsparťané rozjeli válku přes internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srdjan Plavšić kontra Ondřej Zahustel. Dva bývalí hráči fotbalové Sparty se rozhodli trošku opepřit předvánoční chvíle, a pořádně se do sebe opřeli. Vše rozjel druhý jmenovaný, který v podcastu pro Sparťanské Noviny označil osmadvacetiletého Srba za lháře a připomněl jeho kontroverzní odchod do konkurenční Slavie. Plavšić ale záhy kontroval. „Jsi jedním z nejhorších lidí i fotbalistů, se kterými jsem kdy hrál,“ vzkázal prostřednictvím Instagramu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Srdjan Plavšić ze Sparty Praha během utkání 26. kola Fortuna ligy, Slavia Praha - Sparta Praha, hrané 11. dubna 2021 v Praze.

Článek

Zahustel oblékal dres Sparty mezi lety 2016 a 2021, celkem za ni nastoupil do 67 ligových utkání. Právě v posledním roce jeho působení na Letné došlo ke zmiňovanému útěku Plavšiće do sešívaného tábora, o němž se nyní již bývalý fotbalista, jehož kariéru ukončily vleklé problémy s kolenem, rozvyprávěl.

„V kabině jsme věděli, že už to ve Slavii podepsané má. A on prostě zatloukal, zatloukal. Lhal do poslední chvíle. Tím v kabině skončil. Chtěli jsme, aby nám to přiznal, není přece první ani poslední, kdo takhle přeběhl,“ kroutil Zahustel hlavou nad chováním bývalého parťáka.

Načež se doznal k tomu, že měl na Plavšiće z tohoto důvodu pořádný vztek. „Čekal mě poslední půlrok ve Spartě. Věděl jsem, že smlouvu nebudu prodlužovat. Když s námi šel (Plavšić) do tréninku, měl jsem sto chutí ho ve hře přepálit. A párkrát jsem to také udělal. Tohle se za mě fakt nedělá, lhát kabině,“ pokračoval odchovanec mladoboleslavské kopané.

Plavšić tenkrát i fanouškům Sparty tvrdil, že s rivalem z Edenu opravdu na ničem domluvený není, o pár týdnů později ale opravdu zmizel do Slavie. Kde ale výraznější stopu nezanechal, po jedné sezoně odešel hostovat do Baníku Ostrava a letos v létě přestoupil do polského Rakówa Čenstochová.

Sociálními sítěmi krátce před přesunem do Slavie také proběhla fotka Plavšićova místa v šatně Sparty, kde měl na fotografii obličej přeškrtnutý fixou. V čemž měl Zahustel také prsty. „Dopadlo to tím, že tam pak byl přeškrtnutý. Klidně se k tomu přiznám, udělal jsem to já,“ svěřil se.

Srbský záložník ale s reakcí neotálel. „Na tréninku jsi mě nikdy netrefil, protože jsi pomalý a nedokázal jsi mě dohnat. Musím uznat, že jsi jeden z nejhorších lidí a fotbalistů, se kterými jsem kdy hrál,“ opáčil Plavšić na sociální síti Instagram, což obzvlášť příznivci Slavie ocenili.

Reklama