Hlavní obsah

Liberec je pro Webera zakletý. Hrozná věc, osud asi nechce, říká kouč Dynama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na Jablonec vzpomíná rád, když za něj odehrál v nejvyšší soutěži nejvíc zápasů, sousední Liberec je pro kouče Českých Budějovic Jozefa Webera zakletým místem. Ani coby hráč, ani jako trenér si ještě od Nisy z devatenácti pokusů ani jednou neodvezl tři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Českých Budějovic Jozef Weber.

Článek

„Osud asi nechce, abych tady vyhrál," prohodil po remíze 1:1 ve čtvrtém kole, ale hned dodal: „Ale teď je bod dobrý, beru ho jako vítězství."

Dynamo totiž ve 4. kole pod Ještědem od 22. minuty prohrávalo a po většinu zápasu se s největším úsilím bránilo druhému obdrženému gólu. Tlak domácích nakonec ustálo a v předposlední minutě vyrovnalo. „Musíme přiznat, že remíza byla šťastná. K bodu máme velký respekt a bereme ho," uznal 52letý kouč. „Jen se štěstím jsme odcházeli do kabin jen s jednogólovým rozdílem."

Obvykle se ho však fortuna v Liberci nedrží. Jako hráč Drnovic a Jablonce pod Ještědem nastoupil celkem k tuctu utkání, ani jeden nevyhrál. Coby kouč stál U Nisy na lavičce Českých Budějovic, Karviné, Mladé Boleslavi a Bohemians 1905 v sedmi případech s bilancí 0-2-5 s celkovým skóre 3:12.

„Pamatuji si, že s Boleslaví jsem měl tuhle sérii skoro už přetrženou, když jsme tady vedli v 94. minutě 2:1, ale Tatajev si pak dal vlastňáka... Tohle je hrozná věc, samozřejmě v uvozovkách, protože jsou horší," vzpomenul Weber dva roky starou remízu Slovanu s Boleslaví 2:2.

Tentokrát však byl jeho tým s plichtou spokojený. „Vyrovnali jsme se štěstím, když jsme z jedné pološance dali gól. Prvních patnáct minut jsme hráli dobře. drželi jsme balon a byli aktivní, ale potom to od všech jedenácti hráčů byla obrovská tragédie. Ani nevím, co se stalo, že jsme se po jednom inkasovaném gólu sesypali jako domeček z karet," kritizoval svůj tým Jakub Hora.

„Upřímně, už deset minut před přestávkou jsem spoluhráčům říkal, že hlavně nesmíme dostat druhý gól, protože jsme byli jasně horším týmem. Druhý poločas jsme alespoň bojovali. Ale když to řeknu úplně jednoduše, jeden bod jsme vyhráli," zhodnotil Hora. Weberova negativní série však stále trvá.

Reklama

Související témata: