Hlavní obsah

Liberec je v kurzu! Nakupuje Slavia, bere i Plzeň. I pod Ještěd však mohou zamířit velká jména

Liberec
Aktualizováno

S nadsázkou by z toho mohla být fotbalová pranostika: Když liga skončí, pod Ještědem se transfery roztáčí. Z úspěšného týmu je blízko přestupu do pražské Slavie Jan Kuchta, na odchodu je Tomáš Malinský, stadion u Nisy opouští Ondřej Karafiát, Matěj Hybš či Alexandru Baluta, otazník visí nad Kamso Marou či mladíčkem Michalem Beranem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Slavie a brankář Teplic Tomáš Grigar. Slávista možná zamíří do Liberce.

Článek

„Pracujeme už na příchodech, Liberec tohle umí, je tady pozitivní fotbalové prostředí. Nebojím se toho, že bychom je nahradit nedokázali. Komunikujeme s některými zajímavými hráči a určitě složíme silné mužstvo," je s přestavbou týmu smířený kouč Liberce Pavel Hoftych. Sport.cz přináší přehled už hotových či předpokládaných změn.

Z LIBERCE
JAN KUCHTA
Na jaře zazářil, a přestože teprve v únoru definitivně přeměnil hostování v Liberci ze Slavie v přestup, nyní na 99 % pofrčí zpět. „Je to hodně blízko. Sice když jsem v úvodu jara dal po dvou gólech Bohemians a Opavě, říkal jsem, že není nikde psáno, že bych se do top trojky nemohl dostat. Ale vůbec jsem nevěřil, že se o mě bude  Slavia zajímat už po půl roce. Je to něco neskutečného,“ prozrazuje Kuchta.
TOMÁŠ MALINSKÝ
V právě skončené sezoně patřil ke klíčovým hráčům Slovanu. V květnu sice prodloužil U Nisy smlouvu až do roku 2023, ale s klubem si plácl, že v případě lukrativní nabídky mu klacky pod nohy házet nebude. Zájem už v průběhu jara projevila Slavia. „S vedením jsem domluvený, že kdyby se mi dařilo a na klub přišla rozumná nabídka, nebudou mi bránit. Doufám, že kdyby taková nabídka přišla, tak tento slib dodrží,“ tvrdí hvězda Slovanu.
ONDŘEJ KARAFIÁT
Stoperovi skončila pod Ještědem smlouva a je volným hráčem. Slavia s Jindřichem Trpišovským se o něj zajímala již v dřívějších přestupních oknech. „O mých dalších krocích vás budu informovat. Nechci se k tomu zatím vyjadřovat. Odcházím jako volný hráč a co bude dál? To uvidíme,“ napsal hráč v pondělí na svém Facebooku.
MATĚJ HYBŠ
Jeho odchod byl jasný už dopředu. Levý obránce už v dubnu podepsal od nové sezony smlouvu s Plzní. „Bylo pár minut před půlnocí, kdy jsem včera odjížděl domů. Uvědomil jsem si, že je to asi poslední cesta z tohoto stadionu. Ze stadionu, kde jsem našel domov, kde jsem našel chuť do fotbalu, kde jsem našel skvělé zázemí, ale hlavně skvělé lidi, co to zázemí dělají. Našel jsem tu druhou rodinu, za kterou bych se kdykoliv postavil. 3 roky jsem chodil na tenhle stadion a nebylo skoro dne, kdy bych se sem netěšil. Vždy se tu našla parta kluků, která nedala nikdy nikomu nic zadarmo a bojovala až do poslední minuty,“ sdělil Hybš rovněž na sociální síti.
MICHAL BERAN
Jeden z objevů jara. 19letý mladík naskočil až v samém závěru sezony, ale technický záložník přesvědčil a ukázal velký potenciál. Slavia ho pečlivě sleduje a podle informací Sport.cz je pravděpodobné, že pokud by do Edenu přestoupil, U Nisy setrvá na hostování i v příští sezoně.
JAKUB HROMADA
K Nise ho zapůjčila Slavia, kde by se rád popral i místo v základní sestavě. „Jsem stále jejím hráčem a v létě se tam pokusím zabojovat znovu o místo. Určitě se mi bude lépe vracet do týmu, kde je uvolněná atmosféra, a pohoda, dá-li se to tak nazvat. Věřím, že v létě se ve Slavii prosadím,“ řekl Sport.cz před pohárovým finále.
ALEXANDRU BALUTA
Pod Ještědem hostoval ze Slavie, dvě utkání před koncem sezony se však kvůli zranění s fanoušky Liberce na sociální síti rozloučil a vrátil se zpět do rodného Rumunska. Podle rumunské stanice Digy Sport má o reprezentanta zájem maďarský Puskás Akadémia i polská Legia Varšava.
DO LIBERCE
JOSEF HUŠBAUER
Záložník Slavie hostoval v Drážďanech, Slovan by o jeho služby stál, jenže ve hře je podle informací sport.cz také Mladá Boleslav a znovu i zahraničí.
JÚSUF HILÁL
Ve Slavii příliš šancí nedostával, ale na konci sezony naznačil potenciál, mimo jiné právě v utkání v Liberci, kde zaznamenal gól a asistenci. Podle informací isport.cz je by mohl zamířit právě pod Ještědem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice