Hlavní obsah

Liberec miluje, ten mu po zázraku ukončil sezonu. Přejel nás, přiznal Zápotočný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Libercem na den přesně před 17 lety slavil jako jeho kapitán mistrovský titul, teď se k Nise Tomáš Zápotočný vrátil poprvé jako trenér Českých Budějovic. A Slovan jeho současné mužstvo v odvetě semifinále skupiny o umístění rozebral 4:0 (první zápas 2:3) a na jeho úkor postoupil do finále prostředí skupiny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Českobudějovický záložník Jakub Hora v souboji s libereckým útočníkem Olatunjim během semifinále skupiny o umístění.

Článek

Jihočechům sezona skončila. „Přijel jsem do Liberce se srdcem, ale krásně mě tady nepřijali, porazili nás 4:0. Zápas se mi hodnotí velice těžko, protože Liberec nás přejel. Fotbal není krasobruslení a nehraje se na krásu. Liberec byl ve vápně důraznější a efektivnější a zaslouženě vyhrál," uznal Zápotočný.

V prvním poločase smazal manko Liberce z prvního střetu Kozák. Po pauze pak skóroval Frýdek s Tuptou. Poslední gól v sezoně Dynamo inkasovalo z kopačky Olatunjiho.

„Liberec byl ve vápně důraznější. Docela hodně jsem v poločase křičel, protože v našem vápně jsme byli naivní, soupeře jsme nechávali, aby dorážel míče. Dneska nám ještě Janáček dobrých pět šest tutovek chytil. V ofenzivě jsme byli velice naivní a vstřelit gól jsme si nezasloužili," zhodnotil 42letý Zápotočný.

„Končí nám sezona, ale ten půlrok hodnotím pozitivně, protože jsme se udrželi. Dostali jsme se do prostředí skupiny, což beru jako maličký zázrak. Teď už se těším na léto, až si s Márou Niklem připravíme tým podle svých představ," přiznal Zápotočný, který se svým parťákem převzal České Budějovice v listopadu minulého roku po odvolaném Jozefu Weberovi.

Do Liberce se však ještě brzy vrátí na začátku června, kdy se U Nisy utká tým libereckých legend sestavený trojnásobným mistrem Tomášem Janů s týmem Real Top Praha s hercem a libereckým patriotem Ladislavem Hamplem.

„Už před zápasem jsem o tom mluvil s Padym (Janů). Jsem rád, že jsem toho součástí, protože vždy je příjemné setkat se s legendami libereckého fotbalu. Město Liberec miluju a určitě si to tady užijeme," uzavřel Zápotočný.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.