Hlavní obsah

Liberec udržel své eso! Olatunji zůstává u Nisy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře nastřílel za Liberec v lize osm gólů a očekávalo se, že Victor Olatunji hrál v modrobílém dresu proti Hradci Králové poslední zápas. 23letý útočník však bude u Nisy pokračovat i v příští sezoně. Severočeský klub uplatnil na kanonýra z Nigérie opci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozčarování libereckého útočníka Olatunjiho, branka Slovanu neplatila.

Článek

Do Liberce přišel v zimě jen na hostování z kyperského AEK Larnaka jako náhrada za střelce Van Burena, na jaře však na severu zaujal a klub si rodáka z Nigérie koupil. Spekuluje se o částce 12 milionů korun.

„Ukázal, že může být výborným útočníkem. I když nepatří k nejlevnějším, zájem o něj jednoznačně máme," přiznal po výhře ve finále prostřední skupiny s Hradcem Králové kouč Luboš Kozel. Severočeši jednání dotáhli do úspěšného konce.

Olatunji na jaře v libereckém dresu odehrál 19 zápasů, ve kterých vstřelil osm branek a připsal si jednu asistenci.

Je tak již druhým hráčem, na něhož Liberec uplatnil opci. Klub hned po sezoně podepsal kontrakt s Lubomírem Tuptou.

„Většina hráčů na hostování ukázala, že kvalitu, potenciál a perspektivu mají a budeme o ně stát," prohlásil Kozel. Podle informací Sport.cz U Nisy zůstane i obránce Filip Prebsl, který v Liberci hostoval ze Slavie. Přípravu na další sezonu Slovan začne v polovině června.

Reklama