Hlavní obsah

Liberec získal z Nitry fotbalového brankáře Hrošša

Liberec

Fotbalisty Slovanu Liberec posílil slovenský brankář Lukáš Hroššo, který přestoupil z Nitry. Šestadvacetiletý gólman podepsal s třetím celkem minulé prvoligové sezóny tříletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Jaroslav Šilhavý

Článek

Bývalý slovenský reprezentant do 21 let je odchovancem Nitry, kde působil od roku 2006. Před dvěma roky hostoval ve Slovanu Bratislava.

"Je to zkušený brankář, který se Slovanem odchytal základní skupinu Evropské ligy. I v Nitře chytal v evropských soutěžích. Jeho kariéru ale na rok přerušilo zranění. Teď se chystá dobře rozjetou kariéru restartovat. A já jsem moc rád, že to bude u nás," uvedl na webových stránkách Liberce sportovní ředitel Jan Nezmar.

Hroššo se k týmu připojí v úterý

"Prošel mnoha vyšetřeními. Je v naprostém pořádku, zranění ho nikterak nelimituje a není tedy jediný důvod se obávat, že zapomněl chytat. Jsem přesvědčený, že díky servisu, který u nás poskytujeme, se dostane do formy velmi brzy," řekl Nezmar. Nová posila se k mužstvu trenéra Jaroslava Šilhavého připojí v úterý na Slovensku, kde loňského mistra čeká herní soustředění.

Liberecká brankářská jednička z minulé sezony Přemysl Kovář je po operaci a do letní přípravy se ještě nezapojil. I proto s týmem trénoval veterán Zbyněk Hauzr, který po skončení ligy uzavřel kariéru. "Nemůžeme nic riskovat. Zbyňu jsem požádal, jestli by ještě pár týdnů vydržel v plném zápřahu. Až bude Přemek fit a Hroššo začne nabírat formu, tak Zbyňka definitivně přesuneme do důchodu. Tedy na pozici trenéra brankářů naší fotbalové akademie," uvedl Nezmar. Třetím brankářem Liberce bude Ondřej Kolář, jenž se vrátil z hostování ve Varnsdorfu.

Hroššo je druhou letní slovenskou posilou Liberce. Z druholigové Šaly už v minulém týdnu přišel útočník jednadvacítky Lukáš Szabó. Naopak zkušený Jiří Štajner odešel do Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články