Hlavní obsah

Liberecké eso Breznaník sní: Zahrát si tak ruskou ligu, třeba s Eto´em v Machačkale

LIBEREC

Nedává najevo, že by ho snad mrzelo setrvávání v Liberci. Záložník Michal Breznaník zatím v rovině snů ponechává plány na změnu dresu. Jaro podle všeho odehraje na severu Čech. „Jsem tu spokojen, není mi ještě tolik, může to přijít v létě, to je lepší než v půli sezóny. Myslím, že se dočkám,“ říká šestadvadetiletý středopolař, jedno z es liberecké sestavy, která zdá se nedozná změn, ač lákala pozorovatele a zájemce o posily na české scéně mnohdy pozoruhodnými výkony.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Michal Breznanik (vpravo)..

Článek

„Majitel klubu říká, že by nás chtěl udržet, dotáhnout dobře rozehranou ligu, dostat se pohárů, rozumím tomu,“ říká slovenský fotbalista. Smířlivě vnímá i rozmary počasí, jež pronásledují Liberec v přípravě.

„Kvůli zapadlému autobusu jsme třeba nemohli na trénink do haly, běhali jsme venku, ale jinak jsme moc po horách neběhali, to by pro mě bylo horší,“ vítá, že příprava není až tak ortodoxně zimní jako v minulosti. „Jsou k dispozici hřiště s umělkou, dřív to bylo horší, když sníh ležel tři měsíce,“ podotýká druhý nejlepší střelec ligy.

Góly dával hlavně na hřištích soupeřů. „Ale dobře se mi hrálo i doma, je to i o štěstí. Jestli udržím střeleckou formu, záleží na celém mužstvu,“ přemítá a vzhlíží k jarní stíhačce, na jejímž počátku bude mít Liberec šestibodové manko na první Spartu.

„Nic není nemožné, začínáme dvakrát doma, bude důležité se chytit,“ plánuje zatím české pokračování kariéry, ale přiživuje sen. O Rusku. „Jsem realista, myslím, že bych na tamní ligu měl. A jsou tam peníze,“ přiznává bez okolků na rozdíl od jiných, co je lákadlem.

I klub má vyhlédnutý. „No jasně. Machačkalu. A možnost zahrát si tam s hvězdami, které se tam stahují,“ přeje si oblékat stejný dres jako třeba slavný Eto´o. „Ale má to zatím jeden nedostatek. Nikdo se mi odtamtud ještě neozval.“

Reklama

Související témata: