Hlavní obsah

Liberecký Frýdek do Sparty? Byl bych teď proti, říká otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci přestupového období už se dá očekávat jen málo přestupů. Jedním z těch, o nichž se spekulovalo, ale realizovány ještě nebyly, je také možný návrat Christiana Frýdka do Sparty. V Přímáku jsme využili, že byl hostem právě jeho otec Martin Frýdek, abychom se zeptali, jak vypadá aktuální situace. „To by byla spíš otázka na Spartu a jeho manažera… opravdu nevím nic,“ odpovídá ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Že by syn přestoupil do Sparty? Budu radši, když zůstane... A koho by Sparta měla koupit? Pasáž z PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

A jak by se mu zamlouval synův přestup do klubu, kde se on sám stal legendou? „Byl bych teď proti, ale jemu to nevysvětlíte, protože to je blázen sparťan," reaguje možná trochu překvapivě. Zároveň však podává vysvětlení.

„Jsem rád, že je v Liberci, že se rozjíždí a myslím si, že by byla škoda, aby Liberec opouštěl," prozrazuje Frýdek, jehož starší syn aktuálně hraje ve švýcarském Lucernu. Ten mladší na začátku této sezony patří k nejpříjemnějším překvapením ligy.

Kdo stojí za vzestupem kariéry Christiana Frýdka? Jeho otec odpovídá v PřímákuVideo: Sport.cz

„Samozřejmě, když zavolá Sparta, tak bude hodně na vážkách, ale musí si to rozhodnout on sám s manažerem," míní Frýdek starší. „Ale myslím, že Sparta má na ten post dost hráčů, takže když by přišla nabídka, tak by se to hodně zvažovalo," pokračuje. „Nejsem přesvědčený, že by měl takové herní vytížení jako v Liberci," dodává v pozdější části pořadu.

Christian Frýdek byl považován za velký talent českého fotbalu. Jeho kariéra se však zadrhla během hostování ve druhé lize, kde vystřídal dresy Vlašimi, Táborska či Hradce Králové. Až nyní začíná potvrzovat svůj talent mezi ligovou elitou.

Priske řekl, že o titulu nemůže být řeč... Co na to sparťanská legenda v Přímáku?Video: Sport.cz

Jakou roli hrál v jeho vzestupu trenér Severočechů Luboš Kozel? „Já si myslím, že velkou. Zezačátku bych chtěl říct, že velký dík patří i trenéru Hoftychovi, který si ho tam vlastně vzal, ale bohužel po těch špatných výkonech musel odejít," upozorňuje hráčův otec.

Má Priske kam sáhnout? O kádru Sparty diskutujeme v Přímáku.Video: Sport.cz

Nakonec je však rád, že po odvolaném Pavlu Hoftychovi převzal mužstvo právě Luboš Kozel. „Když jsem slyšel ta jména, tak jsem za Christiana hrozně rád, že to padlo na Luboše Kozla, protože ten ho zná z mládežnických reprezentací, takže věděl, co od něj očekávat," těší Martina Frýdka staršího.

Více se dozvíte ve videích z pořadu Přímák, kde současný trenér divizního Českého Brodu odpovídá, koho by Sparta ještě mohla koupit ve stávajícím přestupovém období. Celý díl pořadu z produkce Sport.cz si také můžete přehrát jako podcast.

Reklama

Související témata: