Hlavní obsah

Lídři produktivity Haraslín a Durosinmi se rvou o trůn. Výhry jsou ale nejvíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Souboj dvou posledních českých mistrů, dvou nejlepších ofenziv. Bitva nejen o ligové body, ale také o primát nejproduktivnějšího fotbalisty soutěže. Takový byl šlágr 10. kola Fortuna ligy. Sparťan Lukáš Haraslín a viktorián Rafiu Durosinmi do něj vstupovali s devíti podzimními body na kontě. Shodně si o jeden zase polepšili, po vítězství 2:1 však je spokojenější sparťan. „Výhry jsou mnohem důležitější než individuální statistiky,“ zdůrazňuje Haraslín.

Důležité je, že hraju, že se týmu daří a tím pádem se daří i mně, těší lídra produktivity Lukáše HaraslínaVideo: Sport.cz

 
Článek

Kanadské bodování se vede v hokeji, nikoliv ve fotbale. Fortuna liga ovšem body za vstřelené góly a asistence eviduje. Již první poločas potvrdil, že v dalším podzimním šlágru na sebe narazili dva nejproduktivnější hráči soutěže.

Nenaplnila se ani 2. minuta, a domácí už vedli. Panák pod tlakem udržel míč, Ryneš vymyslel vynikající průnikovou přihrávku, Haraslín přidal své typické kličky ve vápně a předložil míč Lacimu, který střelou po zemi otevřel skóre.

„Od začátku pěkná akce. Dostal jsem ideální pas za obranu, kde jsem si poradil tak, abych našel Qazima, který uklízel do branky,“ libuje si Lukáš Haraslín.

Nejvíce bodů za góly a asistence
1. Haraslín (Sparta)7+310
2. Durosinmi (Plzeň)6+410
3. Šulc (Plzeň)5+16
Tanko (Ostrava)5+16
5. Kuchta (Sparta)4+26
6. Kalvach (Plzeň)1+56
Laci (Sparta)1+56

Posunul se tak na 7 gólů a 3 asistence, takže plzeňskému rivalovi odskočil.

Ne na dlouho. Durosinmi byl zpočátku hodně nervózní, moc se mu nedařilo. Jeho chvíle však přišla po standardní situaci, při nichž Spartě citelně chyběl potrestaný kapitán Krejčí. Kalvach zahrál ve 26. minutě rohový kop přesně, Durosinmi uplatnil svou výšku a hlavou vstřelil svůj pátý gól za poslední tři kola.

Kanonýr z Nigérie si tedy polepšil na celkovou bilanci 6 gólů a 4 asistence.

Sparťan mu mohl ve druhé půli zase uniknout, ale branku jen těsně minul.

Jan Kuchta dal Plzni gól žehličkou. Je pro mě důležité, že jsem se konečně trefil!Video: Sport.cz

„Málo jsem balon zakroutil, chtěl jsem zakončit co nejrychleji. Bohužel mi to tam nepadlo, ale důležité jsou tři body. A že jsme odskočili na prvním místě,“ usmívá se.

Ve stejném duchu bere také bitvu s Durosinmim. „Pro mě je důležité, že se týmu daří a že hraju. Individuální statistiky mě samozřejmě těší, ale důležitější je, že vyhráváme v důležitých zápasech. Když se daří mužstvu, tak i mně. Snad to tak bude pokračovat,“ přeje si Haraslín.

Lídři produktivity mají před nedělními dohrávkami o čtyři body více než jejich pronásledovatelé. V sobotním šlágru se pro zajímavost představilo hned šest ze sedmi nejproduktivnějších hráčů ligy. Mezi sparťany a viktoriány se zatím vklínil jen Tanko z Baníku…

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.