Hlavní obsah

Liga by se měla zúžit na dvanáct týmů! Expert má radikální řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Termínová listina je znovu horkým tématem českého fotbalu. Samozřejmě v souvislosti s průběhem posledních dvou ligových kol. Předminulý víkend se odehrála jen dvě z plánovaných osmi utkání, minulý víkend pak byl o dva zápasy chudší. S vydatným sněžením si ani vyhřívané trávníky nebyly schopné poradit. Problematika termínů se znovu probírala také v pořadu Přímák na Sport.cz.

Liga by se měla zúžit na dvanáct týmů. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Ligový podzim skončí tuto neděli 17. prosince, jaro začne po zimní přestávce 10. února. Vedou se diskuse, jestli by nešlo více kol přesunout ze zimy do léta, kdy není s terény problém.

Sport.cz v minulých dnech zpracoval podrobnou analýzu, z níž vyplynulo, že za stávajících podmínek se sotva najde ideální model.

„Pokud má být s nadstavbou zachováno 35 kol, nic moc jiného s tím nejde dělat. Systém jaro-podzim by byl možná lepší s ohledem na počasí, ale kalendářně si to nedokážu představit,“ říká Jiří Lizec, redaktor Sport.cz.

Havlík by si zasloužil přesun na prestižnější adresu, pasoval by do Sparty. Příspěvek v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Třeba slávistický trenér Jindřich Trpišovský navrhuje více vložených kol v létě, což by ovšem zase naráželo na předkola evropských pohárů.

A co snížit počet účastníků? To by se samozřejmě klubům nelíbilo…

Foto: Jiří Tomaškovič, Sport.cz

Karvinské hřiště zasypal sníh.

„Souhlasím, že termínový kalendář je hodně nabitý. Evropské poháry, reprezentace, domácí klubové soutěže. Těžko hledat nějaké volné termíny,“ přemítá trenér Stanislav Levý.

„Chtěli jsme, aby mužstva měla daleko více zápasů, aby byli hráči vytížení. Už jsem o tom mluvil, co by z mého pohledu prospělo kvalitě ligy - kdyby se počet útočníků snížil na dvanáct,“ navrhuje kouč razantní řešení.

„Tam by se pak určitě daly dva, tři termíny vyšetřit pro takový případ, který teď nastal,“ poukazuje trenér Levý.

Související témata:
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.