Hlavní obsah

Ligové rekordy: Hanousek uběhl přes čtyři maratóny, Kopic sprintoval téměř pět kilometrů

Praha

Zajímá Vás, který hráč toho během podzimní části Synot ligy naběhal nejvíce? A co třeba údaj o tom, kdo z fotbalistů absolvoval nejvíce metrů ve sprintu, tedy v rychlosti nad 25 km/h? Česká nejvyšší soutěž díky oficiálním statistikám na webu soutěže odpovědi na tyto otázky zná. Třeba takový Marek Hanousek z Dukly Praha na svém tachometru našel hodnotu přes 197 kilometrů. Jablonecký Jan Kopic zase během podzimu absolvoval téměř pět kilometrů ve sprintu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Marek Hanousek z Dukly a Jaromír Zmrhal ze Slavie bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

Maratónec podzimu. Označení pro muže, který během šestnácti ligových kol nasbíral nejvíce naběhaných metrů. Tímto titulem se může pyšnit záložník pražské Dukly Marek Hanousek. Jako jediný hráč ze Synot ligy přeskočil hranici sto devadesáti tisíc kilometrů. Konkrétně 197 315 metrů. Druhým mužem se stal Jasmin Ščuk z Mladé Boleslavi (187 874). Bronzovou příčku obsadil špílmachr Plzně Patrik Hrošovský (185 196).

Vytrvalost je jedna věc, rychlost druhá. Jan Kopic z Jablonce je díky svým statistikám sprinterem podzimu. V rychlosti přes 25 kilometrů za hodinu si připsal na své konto 4972 metrů. Druhým mužem v rychlosti se stal Jaroslav Diviš ze Slovácka (4761). Mezi tři nejlepší „rychlíky" se vměstnal ještě teplický Egon Vůch (4432).

V porovnání statistik jednotlivých týmů najdete i nejlepší hráče daného klubu. Ve Spartě je tak nejlepším sprinterem Costa, v Plzni nikoho asi nepřekvapí jméno Petržela.

Baník na Letné Spartu uštval

Soutěž registruje i nejlepší výkony sezóny v jednotlivých zápasech. Dozvíte se tak, že tým, který toho v jednom utkání nejvíce naběhal, byl Baník Ostrava. V duelu se Spartou si jeho hráči připsali 125 162 metrů - a senzačně na Letné vyhráli.

Nejvíce sprintujícím mužstvem v jednom duelu byla plzeňská Viktoria. V utkání s Teplicemi si připsali Západočeši ve sprintu 2996 metrů. Tyto údaje se zaměřují na týmy.

A co hráči? Největší hodnotou Chance indexu, tedy statistiky, která vyzdvihuje hráče, jež pro své spoluhráče připraví nejvíce gólových šancí, bylo 40 bodů teplického Litsingiho. Nevíce přesných přihrávek v jednom utkání vyprodukoval sparťan Marek Matějovský v zápase s Ostravou (107).

Maratóncem jednoho duelu se stal Tomáš Ďubek z Liberce. V bitvě s Teplicemi se u jeho jména objevil rekordní údaj 14 003 metrů. Sprinter jednoho utkání pak byl plzeňský Tomáš Hořava - 498 metrů ve sprintu ve šlágru se Spartou.

Zajímavým srovnáním je i zaměření na nejofenzivnější celky. Góly, střely, střely na branku, držení míče ale i přesnost přihrávek. Všechny tyto údaje ukazují, jak úspěšné jsou celky směrem k soupeřově brance.

Reklama

Související témata: