Hlavní obsah

Ligový nováček našel azyl ve Vršovicích! Na testy bere čahouna ze Sparty, který prošel Leicesterem

Aktualizováno

Fotbalové Pardubice definitivně vyřešily zapeklitý problém. Své domácí zápasy odehraje prvoligový nováček ve vršovickém Ďolíčku, který je domovským stánkem pražských Bohemians. Východočeský klub o tom v úterý informoval na sociálních sítích.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fotbalisté Pardubic odehrají své domácí zápasy v první lize ve vršovickém Ďolíčku.

Článek

Stadion Pod Vinicí, na němž Východočeši letos vykopali postup mezi elitu, nesplňuje prvoligová kritéria. Pardubičtí zvažovali variantu, že domácí duely sehrají v Mladé Boleslavi, s níž měli předběžnou dohodu. Dočasné útočiště ale nakonec našli u Klokanů v Ďolíčku.

„Jsem šťastný, že budeme jezdit do Ďolíčku. Cítil jsem velkou touhu fanoušků i všech lidí z klubu směřovat zápasy do Prahy. Věřím, že se nám tam bude dařit," řekl pro oficiální internetové stránky klubu stoper Martin Šejvl. „Jsem rád, že to dopadlo a budeme hrát v Praze. Spojení pro pardubické fanoušky je lepší a my věříme, že to pomůže vyšším návštěvám na našich zápasech. Je to stadion, který má tradici. Je ohromně útulný, atmosférou je trochu podobný naší Vinici," přitakal kapitán Jan Jeřábek.

Pardubičtí chtějí zrekonstruovat Letní stadion, o jehož přestavbě se intenzivně jedná. Za jistých okolností by mohli hrát nejvyšší soutěž na cizím stadionu až čtyři roky. Pokud totiž do jednoho roku doloží, že začínají se stavbou či rekonstrukcí svého stadionu, mohou podle licenčního řádu působit v azylu další tři sezony.

Novinku hlásí Východočeši také v hráčském kádru, když na testy přichází ze Sparty vysoký stoper Lukáš Hušek. Devatenáctiletý talent, jenž na Letnou dorazil v lednu z juniorky anglického Leicesteru.

Reklama

Související témata: