Hlavní obsah

Limberský: Součástí Viktorky jsem pořád, nikdy jí neopustím. A tak to zůstane celý život!

Plzeň

Byl to až bláznivý obrázek. Obránce David Limberský, se svojí tradiční osmičkou na zádech, po více jak 13 letech stál proti Plzni. Klubu, jehož je ikonou, se kterým prožil jeho zlatou éru, získal s ním pět mistrovských titulů. V sobotu dopoledne dorazil do tréninkového areálu v Luční ulici jako hráč třetiligových Domažlic, se kterými se domluvil na spolupráci po ukončení profesionální kariéry. Hrál na stoperu, blýskl se proměněnou penaltou. .

Foto: FCVP - Jan Kubíček

Ikona Plzně David Limberský v modrém dresu Domažlic v přípravném duelu proti Viktorii. Na snímku s bývalým spoluhráčem Káčerem.

Článek

„Měl jsem zvláštní pocit, když jsem stál na hřišti proti Viktorce. Ale šlo o přátelák. Hraju s Domažlicemi třetí ligu, neprofesionální soutěž, takže neberu, že bychom byli konkurencí Plzně," řekl Limberský po utkání, které Západočeši vyhráli 4:2.

Užil jste si zápas?

Byl skvělý, moc jsem si ho užil, přišlo hodně fanoušků. Všichni byli spokojení. Viktorka vyhrála, my jsme uhráli dobrý výsledek.

Byl jste lehce nervózní?

Volala mi před ním spousta kamarádů a známých. Ale jednalo se o přípravu, Domažlice mají s Viktorkou přátelské vztahy. Na hřišti to bylo bojovné, ale nečekali jsme, že bude zápas až tak vyrovnaný.

Přepadl vás sentiment?

Já ani neberu, že jsem odešel. Ano, ukončil jsem profesionální kariéru, na hřišti se už v dresu Plzně neobjevím. Ale v klubu jsem pořád, jsem s klukama i s vedením v každodenním kontaktu. Takže žádná nostalgie mě nepřepadla. Jsem součástí Viktorky pořád. A tak to zůstane celý život. I třeba v roli řadového fanouška, tenhle klub nikdy neopustím.

Plzni jste dal gól z penalty, které jste nikdy nezahrával. Byl jste na ní určený?

Abych řekl pravdu, určený jsem nebyl. Váhal jsem, jestli jít. Náš kapitán se na mě podíval, na dálku jsme dali střižbu. Vyhrál jsem, dal jsem nůžky. Naštěstí jsem proměnil.

Prohodil jste s bývalými spoluhráči během zápasu pár slov?

S každým jsem si plácnul a něco prohodil. Ty kluky mám strašně rád, jsme jedna velká rodina. To, že s nimi teď nejsem na hřišti, neznamená, že naše vztahy dál nepokračují.

Kouč Domažlic vám svěřil pozici stopera, na které jste hrál naposledy v únoru 2019 v duelu Evropské ligy na půdě Dinama Záhřeb (prohra 0:3). Zůstanete uprostřed obrany dál?

No, v Záhřebu to nebylo úplně ideální, prohráli jsme, navíc jsem byl vyloučený.(směje se) Trenér se mnou na stopera počítá. Bude mi brzy osmatřicet, kraj se mi už nechce pilovat. Zvykám si, zápas od zápasu se lepším. Věřím, že na stoperu budu platný. Fyzicky se cítím dobře. V Domažlicích trénujeme každý den, trenér je docela ras. Dává nám hodně zabrat, na soutěž budeme dobře připravení.

Kdo podle vás zaujme v Plzni vaše místo na levém kraji obrany?

Nejsem trenér Bílek. V úvahu připadají dvě varianty: Matěj Hybš nebo Šimon Falta. Uvidíme, pro koho se kouč rozhodne.

Reklama

Související témata: