Hlavní obsah

Mahmutovič se v kabině omluvil, těšilo teplického trenéra Přerosta po premiéře

Josef PešoutSport.czPrávo

Až za necelé dva týdny oslaví fotbalový kouč Lukáš Přerost teprve pětatřicáté narozeniny, ale pěkný dárek k nim si dal v mírném předstihu už koncem července. Při svojí prvoligové premiéře v roli hlavního trenéra dovedl tým Teplic k vítězství nad loni čtvrtou Mladou Boleslaví 1:0.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický trenér Lukáš Přerost

Článek

Byl jste před zápasem hodně nervózní?

Určitě se mnou cloumalo napětí a chvění z toho, že mě čeká ostrý debut, a hned proti účastníkovi evropských pohárů. Nejintenzivnější chvilky přišly asi hodinu a půl před výkopem. Po úvodním hvizdu jsem se nechal strhnout dějem a zápas jsem si vychutnával. Ale byly to i nervy. Snažil jsem se udržet koncentraci a snad jsem neudělal chybný krok.

Jaké momenty považujete za klíčové?

Samozřejmě vyloučení našeho záložníka Ljevakoviče, které mě hodně mrzelo. První faul už ve třetí minutě se mi zdál zbytečný, nemuselo to být za žlutou kartu. Ale ta druhá žlutá byla oprávněná. Druhým zlomovým okamžikem se ukázala o pár minut později penalta, kterou Tomáš Grigar zneškodnil. Přiznám se, že jsem se divil, když na ni šel boleslavský Jakub Mareš. Ale Grigimu jsme proti teplickému odchovanci věřili. Oba se pochopitelně znají z našeho klubu a jsem rád, že Tomáš Grigar navázal na formu z jara. Po té chycené penaltě jsme se i v deseti hráčích semkli a uhájili těsný náskok.

Vítězný gól vstřelil Mahmutovič, který ale při střídání dával najevo nelibost nad tím, že ho stahujete ze hřiště. Co o tom soudíte?

Nestřídal jsem ho kvůli tomu, že by hrál špatně, nebo fyzicky nemohl, ale šlo o taktický prvek. Chtěli jsme v početním oslabení zareagovat i na výškovou převahu soupeře. Mahmutovič dal průchod emocím. V kabině se za svoje ne zrovna ideální chování omluvil a nakonec byl rád, že jsme vyhráli.

Máte první tři body. Je to předzvěst úspěšného podzimu?

Vítězný rozjezd je příjemný, ale pořád jsme na začátku sezóny. Přál bych si, abychom další výkony postavili na stejné bojovnosti, která nás dovedla k prvnímu vítězství.

Reklama

Související témata: