Hlavní obsah

Máme nejlepší práci na světě, jásá Priske. Český fotbal je podle Dána úžasný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí padlo až ve 14. minutě po vypršení normální hrací doby a on stál na šťastnější straně. Spartu udržel rozhodující gól v boji o titul, Plzeň z něj odpadla. „Pořád nás čeká šest zápasů, a i kdybychom remizovali, tak bychom byli stále na dostřel. I tak to samozřejmě byl důležitý gól a výhra, díky které jsme Plzni odskočili o něco dál a se Slavií zůstali v těsném kontaktu,“ přemítá trenér Brian Priske po vítězství letenských fotbalistů 2:1 v ligovém šlágru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske oslavuje vítězství.

Článek
Fotogalerie

Emoce na pochodu a šťastná výhra. Letenští se dál drží na stejném bodovém zisku jako vedoucí sešívaní.

„Za mě to byl minimálně úžasný zážitek, který si museli užít všichni, co milují Spartu," kvituje dánský kouč.

O čem ještě Brian Priske hovoří?

Jak si utkání užil - Jak s Plzní, tak i proti Slavii jsme viděli spoustu emocí. Český fotbal je úžasný, hlavně pro fanoušky. Několikrát jsme se na sebe během zápasu podívali s Lubošem Loučkou a shodli jsme se, že máme nejlepší práci na světě. Nasazení hráčů, emoce jak v zápase, tak po něm jsou naprosto úžasné. Po utkání bylo znát, jak moc si to užíváme.

O řadě sporných okamžiků - Myslím, že v zápase byla spousta rozhodnutí 50 na 50, které nakonec dopadly v náš neprospěch. Jsou to ale verdikty rozhodčího, a to je vše, co k tomu řeknu. Rozhodčí dělají svojí práci a mají můj respekt.

O kapitánovi Krejčím, který v závěru ukázal nervy ze železa - Jsem hrozně šťastný, že ho máme. Je to super kluk s unikátní mentalitou. Kapitán každým coulem.

O sebedůvěře - Viktoria má celou řadou vysokých hráčů, kteří jsou silní ve vzduchu a v soubojích. Chtěli jsme však hrát náš styl, nechat míč na zemi a kombinovat. V druhé půli jsme už dominovali, za což jsem na kluky hrozně pyšný. Ukázali, že když jdeme svojí cestou, můžeme přehrát kohokoliv. Zejména se nám to daří doma na Letné. Nepřizpůsobujeme se soupeřům, jsme odvážní a držíme se našeho plánu, za což jsem hrozně rád.

O nominaci Panáka s Lacim- Důvody jsou dva. Máme před sebou hodně utkání v rychlém sledu a také máme kvalitní a široký kádr. Proto tyto změny. Laci měl několik solidních zápasů, třeba v Pardubicích. Sadílek toho navíc v poslední době odehrál opravdu mnoho. Chtěli jsme rozdělit zápasový rytmus mezi více hráčů. Qazim je velmi energický, agresivní a zároveň přesný a klidný na míči.

O situaci v tabulce - Mým jediným úkolem je soustředit se na zápas v Liberci, což také udělám. Víme, jaká je teď situace, víme, o co se hraje. Domácí hřiště je samozřejmě výhodou, tak či onak ale budeme chtít Slavii v nadstavbě porazit. Konečně je jedno, jestli to bude tady na Letné, nebo v Edenu.

O řadě absencí před zápasem v Liberci - Nedělají mi starosti, ale nutí mě o nich uvažovat. Součástí fotbalu jsou nejen karetní tresty, ale i zranění. Máme spoustu hráčů, kteří mají své místo, dobře pracují a čekají na svojí šanci. Nyní dostanou prostor. Může se stát, že uděláme třeba pět změn v základu, obavy ale z toho nemám. Jsem docela sebevědomý, hráči jako Laci, Panák a Karabec, kteří v poslední době moc nenahráli, podali výborné výkony.

Reklama

Související témata: