Hlavní obsah

Naštvaný Bílek: Písknout takovou penaltu v poslední minutě nastavení je hodně přísný!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak je jeho zvykem, udržel nervy na uzdě. Ve výrazu trenéra Plzně Michala Bílka však bylo jasně poznat, co si myslí o divokém závěru středečního šlágru na Spartě. Rozsoudil ho kapitán Sparty Ladislav Krejčí z penalty ve 104. minutě za nastřelenou ruku plzeňského stopera Lukáše Hejdy, který byl po druhé žluté kartě vzápětí vyloučen.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek při utkání proti Spartě.

Článek

Cítíte křivdu?

Písknout takovou penaltu v poslední minutě prodloužení je hodně přísný. Co má ten hráč s rukou dělat? Má ji u těla. Sudí se rozhodne takhle důležitý zápas rozhodnout penaltovým zákrokem, když ani odborníci v televizním studiu se neumí shodnout. Verdikt nás hodně mrzí, kluci byli dobří. Tohle si nezasloužili.

Rozčilovali jste se také kvůli neuznanému gólu ve druhém poločase.

Sudí v šestnáctce odpískal faul. Podle zpráv, které mám, šlo o přísné rozhodnutí. Moc nás mrzí, že jsme nezískali bod. Výkon, způsob hry a nasazení po celých 104 minut bylo v pořádku. Nechtěli jsme nechat Spartu hrát, což se nám dařilo. Nepustili jsme ji do hry, dali jsme gól. Škoda situace, kdy jsme dostali gól ke konci první půle.

Po odpískané penaltě to vřelo nejen na hřišti, ale i mezi střídačkami. Co se tam dělo?

Něco proběhlo, ale nebylo to nic hrozného. Logicky. Sparta byla spokojená, že kope penaltu, nám se rozhodnutí nelíbilo. Podle toho atmosféra vypadala. Nepřekročila však únosnou mez.

Jak těžké bylo udržet pro hráče koncentraci, když do utkání vstupoval neustále VAR a situace se řešily neúměrně dlouho?

Hráče jsme upozorňovali, že je třeba zachovat klid, koncentrovat se na svůj výkon. Máme zkušený tým, kluci si s tím poradili dobře. VAR je zvláštní v tom, že rozhodnutí trvají hrozně dlouho. Nevím, jestli nastavení devět minut odpovídalo. Podle mě to bylo až příliš.

Na pražská S má Plzeň devítibodové manko. Jste ze hry o titul?

Jsme ze hry o titul. I bod, který bychom případně získali, nic moc neřešil. Ztráta by byla stejně velká. Prohra mě mrzí kvůli tomu, že jsme si bod zasloužili. Teď chceme co nejrychleji potvrdit třetí místo.

Reklama