Hlavní obsah

Mandous: Musel jsem to chytit. Jednička? To je otázka na trenéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytal podruhé za sebou. V minulém kole s Karvinou ho už chtěl trenérský štáb vidět v akci, v Pardubicích bylo jeho nasazení také jasné, protože Ondřej Kolář si užívá pár dní volna po narození potomka. Fotbalový brankář Slavie Aleš Mandous působil v sobotu vpodvečer jistě, sešívaným pomohl i důležitým zákrokem v závěru utkání, kdy vytáhl hlavičku Williama Mukwelleho a udržel výhru 1:0. Je teď jedničkou? „To není otázka na mě. Musíte se zeptat trenéra,“ usmál se Mandous.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Aleš Mandous během utkání 8. kola Fortuna ligy, FK Pardubice - SK Slavia Praha, hrané 16. září 2023 v Pardubicích.

Článek

Jak těžký byl zákrok v závěru utkání?

Není to jednoduché. Musíte se celý zápas udržovat a koncentrovat. Ve Slavii je to vždy o jednom dvou zákrocích. Ty musíte chytit. Tu hlavičku jsem viděl, ale nebyl jsem si jistý, jestli jde míč do brány. Možná šel na tyč. Ale když už jsem tam byl, musel jsem to chytit. Jsem za to rád. Byli jsme úspěšní a vyválčili jsme důležité tři body. Nula těší dvojnásob.

Jste teď jedničkou Slavie?

To není otázka na mě. Musíte se zeptat trenéra. Jsem rád, že jsem chytal a že jsem týmu pomohl důležitým zákrokem.

Bavil jste se s trenéry o vaší pozici?

Ne, nebavili jsme se o tom. Věděl jsem, že budu chytat, protože Ondra (Kolář) řeší osobní věci. Uvidíme, jak to bude ve čtvrtek v Ženevě a o víkendu. Je důležité, že jsme oba vytížení. Trenéři mohou vybírat.

Jak složité pro vás bylo období, kdy jste nechytal?

Není to jednoduché hlavně na hlavu, když každý den trénujete a v bráně pak nejste. Byl jsem zvyklý, že jsem chytal většinou všechno. Teď jsem seděl na lavičce a čekal na šanci. Ta přišla. Uvidíme, co bude dál.

V zápase jste měli plno šancí, ale dali gól jen z penalty. Co jste tomu říkal?

Nevím, čím to je. Klukům to na tréninku padá. V každém zápase si vytvoříme řadu šancí. Věřím, že to protrhneme a zase nám to tam začne padat.

Ve čtvrtek vás čeká úvodní utkání v Evropské lize na půdě Servette Ženeva, pak derby se Spartou. Nabitý program, že?

Ale těšíme se. Každý fotbalista radši hraje, než trénuje. Na Spartu ještě nemyslíme, čeká nás předtím těžký zápas. Musíme dobře zregenerovat, máme za sebou náročné utkání. Doufám, že ve čtvrtek zahájíme skupinu vítězstvím a budeme v tom dál pokračovat.

Reklama

  1 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 1 : 1 46. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  1 : 1 Jablonec - Karviná 1 : 1 přestávka Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  0 : 0 Pardubice - Zlín 0 : 0 46. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.