Hlavní obsah

Marné sparťanské sny o titulu. Křetínský je nešťastný, klub by prodávat neměl, míní legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ligový titul Sparta získala naposled před osmi roky. Od té doby se spíše trápí, střídá trenéry a zaostává za největšími konkurenty Slavií a Plzní. Mezi fotbalovou veřejností se spekuluje, zda by klubu prospěla změna majitele. Martin Frýdek starší, který patří mezi hráčské legendy Sparty, však takové řešení nepřipouští. „Já s tím nesouhlasím. Leda kdyby přišel stejně bohatý majitel. Nevím, jestli by se někdo takový našel,“ odpovídá moderátorovi Radku Šilhanovi v pořadu Přímák na Sport.cz.

Daniel Křetínský je z toho sám nešťastný. A co Tomáš Rosický? Debatujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Do Křetínského se ostře pustil například bývalý vlastník Sparty Petr Mach. Ten řekl, že se vším respektem, co pro letenský klub současný majitel udělal, by teď bylo pro Spartu nejlepším řešením, kdyby ji prodal.

„Když vidím, jaké prostředky do toho ročně dává, tak nevím, zda by se někdo takový našel," reaguje Martin Frýdek.

Má Priske kam sáhnout? O kádru Sparty diskutujeme v Přímáku.Video: Sport.cz

„Má svého byznysu nad hlavu, samozřejmě má v klubu pod sebou lidi a za hráče na trávníku nehraje. Dává peníze a příkazy, když je třeba získat hráče, které si vybrali trenéři a funkcionáři," pokračuje 53letý expert.

Nikoho podobně movitého, kdo by o majoritní podíl ve Spartě mohl mít zájem, nevidí. „Sám pan Křetínský je nešťastný. Když nás bývalé hráče pozvou na nějakou večeři, tak je vidět, že je hodně zklamaný a mrzí ho to," prozrazuje legendární sparťanský záložník.

Priske řekl, že o titulu nemůže být řeč... Co na to sparťanská legenda v Přímáku?Video: Sport.cz

Další a nikoliv malá porce kritiky padá na hlavu sportovního ředitele Tomáše Rosického. Ten byl v pozici hráče nedotknutelnou ikonou, jenže na pozici funkcionáře se mu zjevně nedaří a Sparta sice vyhlašuje každoročně plán útoku na mistrovský titul, jenže nemá nárok. Rosický po minulé sezoně dokonce nabídl rezignaci, ale majitel klubu ji nepřijal. A vzhledem k současnému tápání Sparty tlak na Rosického opět sílí.

Sparta by měla zkusit jiné rozestavení. Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

„Určitě to sám na sobě cítí, že fanoušci a veřejnost jsou hodně nespokojení. Všechno skvěle zvládal jako hráč, ale jako funkcionář začíná," snaží se Frýdek o určitou obhajobu Rosického.

„Věřím, že se z toho dostane. Ale když se nebude dařit, udělá to znovu a funkci nabídne," věří vicemistr Evropy z roku 1996 a současný trenér divizního Českého Brodu.

Co dalšího řekl Frýdek v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama