Hlavní obsah

Baník - Hr. Králové 0:2Marný Baník! Slezané padli potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Leibl 0 : 1
70. Ryneš 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy ve 21. kole první ligy podlehli doma Hradci Králové 0:2. O třetí prohře Baníku za sebou rozhodli svými góly Michal Leibl a Matěj Ryneš. Slezané pošesté v sezoně na svém stadionu nebodovali a jsou v tabulce jedenáctí. "Votroci" zvítězili po třech kolech a vrátili se na páté místo. Hradec vyhrál na půdě Ostravy poprvé v samostatné nejvyšší soutěži.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič z Ostravy, Štěpán Harazim z Hradce Králové a Michal Leibl z Hradce Králové.

Článek

Baník po dvou porážkách poslal do hry poprvé od začátku dorostence Šína a albánského stopera Bitriho, ale velkou změnu v herním projevu domácích to nepřineslo. Ostrava postrádala rychlejší finální fázi, která by překvapila organizovanou a zformovanou defenzivu soupeře.

Protože Hradec se dopředu nehnal, odehrávala se v Ostravě celkem nezáživná podívaná bez gólových situací. Hosté si ale pomohli standardní situací a ve 23. minutě Leibl hlavou z rohu otevřel skóre. Ostrava se trápila a inkasovaný gól její bezradnost umocnil.

Po jednom z mála protiútoků sice Kuzmanovič překonal Bajzu, ale stál v ofsajdu a gól neplatil. Ze hry poprvé vážně ohrozil hostujícího brankáře až v nastavení prvního poločasu Tijani, ale jeho hlavičku Bajza reflexivně vyrazil před sebe.

V 54. minutě domácím vyšla kolmá akce a diváci už zvedali ruce na hlavy, ale Tijani po ideální Klímově přihrávce překopl z malého vápna prázdnou bránu. Ostrava i po neproměněné "tutovce" na chvíli ožila a zatlačila Hradec. Ale v 70. minutě přišlo nedorozumění v domácí obraně a Lischkova ztráta, kterou ihned potrestal Ryneš druhým gólem.

To už měli Ostravané na ploše i uzdraveného kanonýra Almásiho, ale závěr už i s ním ztuhli v křeči. Hradec ubránil náskok i druhou jarní venkovní výhru. Východočeši vyhráli teprve druhé z posledních jedenácti vzájemných ligových utkání.

21. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FC Hradec Králové 0:2 (0:1)
Branky: 23. Leibl, 70. Ryneš. Rozhodčí: Starý - Kubr, Vodrážka - Machálek (video). ŽK: Lischka, Kaloč, Pojezný, Bitri - Harazim, Kučera. Diváci: 4271.
Ostrava: Laštůvka - Pojezný, Bitri, Lischka - Cadu (68. Juroška), Kaloč, Šín (77. Miškovič), Šehič - Kuzmanovič (46. Jiří Klíma), Tijani (60. Almási), Plavšič (60. Buchta). Trenér: Hapal.
Hradec Králové: Bajza - Jakub Klíma, Kodeš, Leibl - Gabriel (90.+3 Dvořák), Kučera, Pudhorocký, Harazim, Smrž, Ryneš (84. Čech) - Matěj Koubek (75. Kubala). Trenér: Miroslav Koubek.

Reklama