Hlavní obsah

Budějovice - Ml. Boleslav 0:2Marný boj! Dynamo padlo a končí mu sezona, do finále proklouzli Středočeši

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zelený 0 : 1
65. Klíma 0 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

Střelecký ostrov se v sobotu odpoledne proměnil ve fontánu mladoboleslavské radosti. Parta trenéra Jozefa Webera ovládla semifinálovou odvetu na půdě Českých Budějovic 2:0 a ve skupině o Evropu se může chystat na finále. Naopak pro fotbalisty Dynama letošní ligová sezona končí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z gólu na hřišti Českých Budějovic.

Článek

Pro Budějovice, do jejichž sestavy se vrátil uzdravený kapitán Sivok, začala odveta slibně. Po nezdaru 1:2 z prvního zápasu musely nutně zvítězit a hned v samém úvodu si vytvořily velké příležitosti. Nejprve Šulc uvolnil na pravé straně Čoliče, jehož bombu vyrazil Šeda. Chvíli nato znovu agilní Šulc ukořistil balon, předložil ho Mrsičovi, který kličkami hledal ideální pozici k zakončení, k němuž se nakonec odhodlal až Čavoš, jenže mušku měl vychýlenou. Nevyužité šance domácí pořádně mrzely. V 7. minutě totiž zahrával rohový kop Janošek, obrana zapomněla na Zeleného, který hlavičkou k pravé tyči poslal Středočechy do vedení.

Šeda poté podržel mužstvo poté, co Mrsič od pomezní čáry zakroutil přímý kop až do brány, jenže ve zbytku první půle už tolik práce neměl. Jihočeši sice měli územní převahu, tlačili se dopředu, ale obtížně dobývali obranný val, a byli rádi, že neinkasovali podruhé. Jiří Klíma netrefil bránu a těsně nad břevnem prolétla i pumelice Fulneka.

Do druhé půle vyběhli na trávník Havelka s Táborským, a právě 35letý útočník byl blízko vyrovnání. Pár kroků před brankovou čarou ovšem hlavou lízl míč vedle levé tyče. Boleslav bez Hubínka, který má svalové problémy, střežila náskok. Budějovice se tlačily do vápna, jenže do velkých možností je soupeř nepouštěl.

Navíc v době, kdy nápor ligového nováčka sílil, přišel druhý úder. Byť hodně šťastný. Jiří Klíma ztečoval Janoškovu dělovku do protipohybu Křížka a po přezkoumání videa bylo jasno. O ofsajd se nejednalo a hosté vedli na Střeleckém ostrově už 2:0! Domácí v tu chvíli potřebovali k postupu vstřelit čtyři góly a každou minutou se jejich osud pečetil.

Korekce stavu se 1630 příznivců v hledišti nedočkalo, přesto bylo v závěru rušno. V 86. minutě sklidil ohromný aplaus Tomáš Sivok, který si při vůbec posledním střídání v dresu Dynama užil mohutné ovace fanoušků vestoje. Bývalý reprezentační stoper předal na hřišti kapitánskou pásku Patriku Čavošovi a uzavřel svoji bohatou a úspěšnou kariéru.

Fotbalová liga - odveta semifinále skupiny o Evropu:
Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)
Branky: 7. Zelený, 65. Jiří Klíma. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Vaňkát - Ginzel (video). ŽK: Mészáros, Šulc (oba Budějovice). Diváci: 1630 (limit 5000 osob na stadionu). První zápas: 1:2, postoupila Boleslav.
Č. Budějovice: Křížek - Čolič, Havel, Sivok (87. Talověrov), Kladrubský (74. Novák) - Čavoš, Javorek (46. Havelka) - Mészáros (46. Táborský), Šulc, Mršič (73. Brandner) - Schranz. Trenér: Horejš.
Ml. Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený - Janošek, Túlio (85. Mazuch) - Ladra (66. Douděra), Budínský (80. Mašek), Fulnek (85. Stránský) - Jiří Klíma (66. Wágner). Trenér: Weber.

Reklama

  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice