Hlavní obsah

Matějovský připomíná Vrbovi Horvátha. Jen je lehčí, vtipkuje kouč Ševců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V reprezentační pauze si zlínští fotbalisté aspoň trochu zvedli sebevědomí vítězstvím na hřišti účastníka MSFL v Uničově a postupem do osmifinále MOL Cupu. Kouč posledního týmu ligové tabulky Pavel Vrba si však velmi dobře uvědomuje, že v pokračování nejvyšší soutěže čeká Ševce v sobotu proti Mladé Boleslavi (15 h) mnohem náročnější duel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Pavel Vrba.

Článek

„Bude to něco úplně jiného než pohár proti papírově slabšímu soupeři. Narazíme na stabilizované mužstvo, které má na podzim slušnou formu. Boleslavští disponují řadou velmi dobře rychlostně vybavených fotbalistů. Vynikají bleskovým přechodem do protiútoku. Čeká nás těžké střetnutí,“ uvědomuje si.

Tvůrcem hry středočeského celku je už jednačtyřicetiletý bývalý reprezentant Marek Matějovský. „Pro Boleslav je to dlouhodobě klíčový hráč. Připomíná mi trochu Pavla Horvátha. Jen je trochu lehčí,“ vtipkuje Vrba při vzpomínce na někdejší plzeňské angažmá. „Musíme si na něj dát velký pozor,“ dodal bývalý trenér národního týmu už s vážnou tváří na adresu zkušeného záložníka.

Dobře ví, že v situaci, v jaké se jeho mužstvo nachází, musí Zlíňané pomýšlet na vítězství. „Hrajeme doma, potřebujeme tři body. V reprezentační přestávce jsme se snažili odstranit nedostatky, které nás dosud srážely. Snad pro nás bude zbytek podzimu mnohem povedenější,“ doufá v posun z chvostu prvoligové tabulky.

Přispět by k tomu mohl ofenzivní španělský středopolař Pablo González, jehož příchod z Hapoelu Tel Aviv dotáhl moravský klub do úspěšného konce. V české elitní soutěži už v minulosti působil v Olomouci a pražské Dukle. „Věřím, že nám hodně pomůže. Na trénincích vypadá velmi dobře. Je silný na míči. Jde o hodně zajímavého hráče,“ těší Vrbu.

Výhodou třicetiletého záložníka je jeho univerzálnost. González může nastupovat na krajích hřiště i pod hrotem. „Miluje ofenzívu. Toho chceme využít,“ plánuje. Doufá, že bývalý fotbalista Villarrealu, který hrával také za mládežnické celky Atlética Madrid, pomůže Ševcům vylepšit střeleckou produktivitu. „Víc gólů znamená i víc bodů,“ konstatuje Vrba, který prozradil, že by se González mohl zapojit i do rozehrávání standardních situací.

Související témata:
  0 : 0 Pardubice - Karviná 0 : 0 29. min Živě
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  0 : 0 Č. Budějovice - Jablonec 0 : 0 28. min Živě
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  1 : 1 Zlín - Bohemians 1 : 1 27. min Živě
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.