Hlavní obsah

Mazák Tecl mu sebral první ligový gól, muž zápasu Jurásek ale kanonýrovi přeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešívaní Teplice rozstříleli 6:0. Skóre zařídilo pět střelců fotbalové Slavie, jméno Matěje Juráska mezi nimi nakonec není. Ke kanonádě nicméně přispěl parádním výkonem a také asistencí na jednu ze dvou tref Stanislava Tecla, která posunula zkušeného útočníka do čela tabulky střelců. „Standovi to moc přeji,“ ujišťuje mládežnický reprezentant a hráč utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Jurásek ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání s Teplicemi, který byl nakonec připsán Stanislavu Teclovi.

Článek
Fotogalerie

Povedená oslava. Den po 19. narozeninách se stal hráčem utkání s Teplicemi. „Určitě spokojenost. Lepší dárek jsem si asi přát nemohl. Škoda jen, že moji střelu Standa Tecl tečoval (smích). Mohlo to být ještě o něco lepší, ale vůbec mu to nemám za zlé," líčí Matěj Jurásek své pocity pro klubový web.

Dlouho byl přitom v zápise uveden jako střelec druhé branky.

„Že byl gól nakonec připsán Standovi, jsem se dozvěděl až po utkání. Určitě jsem na to nereagoval nějak špatně..."

Zkušenějšímu spoluhráči přeje posun do čela tabulky střelců se šesti góly. „Jsem jedině rád, Standovi to moc přeji," zdůrazňuje Jurásek.

Slavia se rozjela, v posledních čtyřech soutěžních zápasech má úctyhodné skóre 19:0. „Jsem moc rád, že se týmu tak střelecky daří. Všichni věříme a doufáme, že to tak bude pokračovat i v dalších zápasech."

Při střídání vyvolávali diváci Juráskovo jméno. „Bylo to krásné. Něco takového jsem ještě nezažil. Chyběl tomu snad jen ten gól," usmívá se.

Každou odehranou minutou roste jeho výkonnost a sebevědomí.

„Určitě to cítím, ale myslím si, že potřebuji ještě nabrat větší sebevědomí a také klid ve finální zóně a řešení finálních situací," uvědomuje si sebekriticky.

Reklama

Související témata: