Hlavní obsah

Mebrahtu předvedl zidanovku. Klobouk dolů, jestli to takhle chtěl, chválil Australana Mareš

Mizérie jihlavských fotbalistů na cizích trávnících nebere konce. Parta Josefa Jinocha navzdory sympatickému výkonu padla i v Mladé Boleslavi a v lize dál balancuje nad propastí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Mareš z Mladé Boleslavi se raduje z gólu v síti Jihlavy v utkání 27. kola ligy.

Článek

„Štve mě to, protože herně jsme nepropadli a na bod jsme měli," povzdechl si po porážce 1:3 Michael Rabušic, jenž se stal smutným mužem nedělního souboje. Ve druhé půli spálil hned dvě tutovky. „Jedna z těch hlaviček měla skončit gólem," kál se jihlavský útočník.

Vysočina na jaře neuzmula venkovní body ani na šestý pokus, přitom po pauze hrála s favoritem rovnocennou partii. Za stavu 1:1 si vypracovala řadu šancí. „Byl to asi náš nejlepší letošní výkon, i když výsledek tomu neodpovídá. Hráli jsme na balónu, byli nebezpeční, jenže to nevyústilo v druhý gól," posteskl si jihlavský kapitán Jiří Krejčí. „Zápas jsme na rozdíl od toho posledního na Dukle odehráli s větší houževnatostí a koncentrací. I sami hráči cítí, že když takhle budou pracovat a přidají k tomu góly, tak šanci na výhru mají," řekl hostující kouč Jinoch, jemuž v sestavě chyběl zraněný obránce Urdinov.

Lepší vstup do utkání si jeho svěřenci nemohli ani přát. V 19. minutě zakroutil od pomezní čáry balón Lotyš Ikaunieks a Bosňan Popovič hlavou jemně tečoval míč za záda Vejmolky. „Byla to laciná branka. Naši stopeři nesehráli příliš povedené utkání. Nemůže se stát, abychom hráče nechali v šestnáctce úplně volného. Ale problém byl už při tom centru, kdy měl Ikaunieks spoustu času. Přístup k tomu míči musí být rychlejší," durdil se boleslavský kouč Martin Svědík.

Krejčí: Situace je pro nás kritická

Euforie ale z jihlavských borců vyprchala už za sedm minut, kdy ze standardní situace srovnal Železník. „Kopou přesně na něj, mají to secvičeně a je to hrozně nebezpečné. Balón se vrací, ačkoliv všichni jdou ven a on tam nabíhá zezadu. Jak zaváháte půl sekundy, už toho hráče v náběhu nedohoníte," komentoval vyrovnávací zásah kapitán Vysočiny Jiří Krejčí.

Napínavý duel nakonec rozhodla akce z 58. minuty, jež nadchla fotbalové labužníky. Australan Mebrahtu předvedl fintu á la Zinédine Zidane. Efektně se zbavil Zoubeleho, když si pravačkou stoupl na míč a poté ho levačkou přiklepl Petru Marešovi, jenž dělovkou z první poslal Boleslav do důležitého vedení 2:1. „Byla to od Golgola nádherná práce. Klobouk dolů, jestli to takhle chtěl," chválil australského spoluhráče 26letý záložník, který si vysloužil titul hrdina večera.

Soupeře ještě v samotném závěru dorazil třetí trefou Přikryl a Boleslav tak učinila další krok do pohárové Evropy. Naopak Vysočina se dál plahočí v sestupovém pásmu, na předposlední Hradec Králové má jen dvoubodový náskok. „Situace je pro nás kritická. Jsem trochu skeptický vzhledem k tomu, že se nám nedaří venku. Teď jedeme do Zlína a musíme uhrát alespoň bod. Myslím si ale, že budeme potřebovat tři," tvrdí Krejčí.

Reklama