Hlavní obsah

Měli jsme brát tři body, nechápe Chorý, proč Plzeň na Spartě nevyhrála

Prakticky celý zápas vedli, měli otěže ligového šlágru pevně v rukou. Ani dvoubrankový náskok a řada dalších šancí jako tutové pojistky na zisk tří bodů fotbalistům Plzně nestačily. Nakonec vezou ze Sparty pouze bod za remízu 2:2, do čela tabulky jde díky lepšímu skóre Slavia. „Teď jsme dole, měli jsme tady rozhodně brát tři body,“ láteří útočník Tomáš Chorý, který na Letné otevřel skóre a při dalším rohu asistoval u trefy kapitána Hejdy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól na 2:0 během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Zvláštní úkaz. Po závěrečném hvizdu padli hráči obou týmů zklamaně na zem. Spokojený nebyl s plichtou nikdo.

„Spokojenost asi není správné slovo, ale vzhledem k průběhu zápasu je pro nás výsledek milosrdný. Jen dvacet minut v takovém zápase je málo, Plzeň měla v závěru ještě šance na pojištění výhry," poukazuje v rozhovoru pro O2 TV Sport záložník David Pavelka, který vstřelil snižující gól.

Viktoria hořce lituje, že Spartu nedorazila, že ji nechala až do nastavení žít. A v něm Hložek stanovil konečný smír.

„Během zápasu šel ještě Mosquera sám na bránu, už se mohlo všechno zlomit. Další tutovky jsme měli v samém závěru, kdy jsme ještě pořád vedli. Nedopadlo to," kaboní se Tomáš Chorý.

Ruku na srdce, remíza je nakonec pro Spartu stejně jako před týdnem v Českých Budějovicích zlatá.

„Bod pro nás asi cenný je. Celých 60 minut jsme nevěděli, co s Plzní," přiznává trenér Pavel Vrba. „Kdybychom už ztráceli na Plzeň sedm bodů, měli bychom zbytek sezony hodně složitý. Čtyři body jsou snad ještě hratelné, čeká nás hodně kol," dodává při pohledu na ligovou tabulku.

„Měli jsme spoustu šancí vedení pojistit a rozhodnout. Po takovém zápase je však těžké někomu něco vyčítat, všichni hráči se vydali," reaguje Michal Bílek, trenér Plzně.

„Když jsem snížil, ještě jsem věřil, že bychom mohli skóre otočit. Ale nakonec je bod dobrý," uvědomuje si Pavelka.

„Cítím i v kabině velké zklamání. Musím kluky pochválit, sehráli jsme výborný zápas, který jsme měli vyhrát vyšším rozdílem. Bohužel jsme nevyužili tutovky, z nichž jsme měli rozhodnout. Nešťastný zápas," lituje Bílek.

Reklama

Související témata: