Hlavní obsah

Měli jsme kopat penaltu, bod ale bereme, komentuje Bílek remízu na půdě Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ligoví suveréni narazili. Snažení Viktorie Plzeň, která v úvodních osmi utkáních dokázala sedmkrát zvítězit a ligou zatím proplouvala bez výraznějších potíží, ztroskotalo na zelenobílém ledovci. A nutno dodat, že vzhledem ke svému mdlému výkonu a velmi aktivní hře Klokanů může být úřadující mistr rád, že z velmi těžkého utkání vydoloval alespoň remízu 1:1. „Domácí hráli skvěle, pro nás je tohle spíše získaný bod,“ ví moc dobře trenér Viktorie Michal Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek.

Článek

Jeho svěřence poslala do vedení během jinak poklidné první půle nádherná pumelice v Ďolíčku nenáviděného Jhona Mosquery. Ve druhém dějství ale tahala Viktoria za konec o poznání kratší i kvůli brzkému vyrovnání střídajícího Václava Drchala. O minutu později se Plzeň mohla vrátit do hry. Dožadovala se odpískání pokutového kopu po ostrém skluzu Lukáše Hůlky na Václava Pilaře, píšťalka sudího Miroslava Zelinky ale zůstala němá, což Bílkovi rozhodně nevonělo.

„Osobně jsem situaci tak dobře neviděl, mí kolegové to ale měli za jasný penaltový zákrok. Rozhodčímu jsem říkal, aby se na danou situaci šel podívat, bohužel mi ani neodpověděl," štvalo kouče Viktorie, který ale spíše než verdikt arbitra kritizoval značně profesorský výkon svého týmu ve druhé části zápasu. V ní totiž výtečně hrající Bohemians klidně mohli rozhodnout o svém vítězství, paradoxně se o něj mohl v samém závěru postarat ex-plzeňák Kovařík, který trefil z volného kopu brankovou konstrukci.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z vyrovnávací branky v utkání 10. kola Fortuna ligy proti Plzni.

„Přišlo by mi, jako bychom si mysleli, že to všechno uhrajeme fotbalovostí. Bohemka do toho ale po poločasové pauze šlápla a přidala na agresivitě. My naopak lacině ztráceli míče, čímž jsme soupeři pomohli vytvořit několik nebezpečných přečíslení. Z těch pak pramenily standardky a jednu z nich soupeř proměnil, navíc jsme přežili další těžké chvilky," lamentoval Bílek.

Ten byl vinou zranění Jindřicha Staňka z reprezentačního srazu donucen ke změně mezi třemi tyčemi. Marián Tvrdoň důvěru kouče dokázal využít a hlavně famózním dvojitým zákrokem z 57. minuty zachránil svému mančaftu alespoň bod. „Nejprve jsem musel míč po teči reflexivně vyrazit, následně jsem se hlavně snažil Drchalovi zmenšit střelecký úhel a on to do mě napálil z bezprostřední blízkosti," komentoval ožehavou situaci před svoji svatyní 28letý brankář.

Dostane tedy příležitost ukázat své umění i ve věhlasné Allianz Areně na hřišti Bayernu Mnichov, který čeká Viktoriány v úterý v rámci třetího kola skupin Ligy mistrů? „Byl bych za to rád, ale záleží samozřejmě na tom, jestli se dá dohromady Jindra," ví Tvrdoň. Bude tak plzeňskou svatyni v boji proti světoznámému gigantovi střežit muž, jenž ještě před rokem a půl chytal druhou nejvyšší soutěž za Ústí nad Labem? Nebo se přeci jen dá dohromady Staněk, který je za normálního stavu jednou z největších opor Viktorie?

Reklama