Hlavní obsah

Měli zůstat v azylu? Votroci po návratu do Hradce doma ještě nevyhráli

Hradec Králové

Brblali, to se ví. Kvůli úpravám svého stánku začali sezónu v azylu, domácí zápasy hráli v Mladé Boleslavi. Až v průběhu podzimu se fotbalisté Hradce Králové vrátili domů. Došlo k paradoxnímu efektu, který je rozhodně netěší. Zatímco v azylu dvakrát vyhráli, na Malšovickém stadiónu se jim to ještě nepovedlo ani jednou. A už měli pět pokusů...

Foto: David Taneček, ČTK

Jiří Valenta (vlevo) z Boleslavi v souboji s Jiřím Janouškem z Hradce.

Článek

Už je to tak, k bilanci z azylu se doma zatím ani nepřiblížili. Ze čtyř utkání v Mladé Boleslavi dokázali Votroci vytěžit dvě výhry, nad Jihlavou a Příbramí. Po návratu hráli ve svém prostředí pětkrát - a získali jediný bod.

Jen díky zápasům venku se tak fotbalisté Hradce Králové zatím drží v prvoligové tabulce jeden bodík nad čárou ponoru. Zatímco z hřišť soupeřů přivezli solidních deset bodů, jako pořadatel jich uhájili jen sedm.

Zavděk tak museli vzít aspoň bezbrankovou remízou v posledním kole s Mladou Boleslaví. Byl to pro ně první bodový zisk od návratu na Všesportovní stadión.

Votroci v azylu:
2. koloHradec Králové - Jablonec 1:2
4. koloHradec Králové - Jihlava 1:0
6. koloHradec Králové - Příbram 2:0
8. koloHradec Králové - Zlín 0:2
Votroci doma:
10. koloHradec Králové - Slavia 0:3
12. koloHradec Králové - Karviná 3:4
15. koloHradec Králové - Sparta 1:2
17. koloHradec Králové - Dukla 0:2
19. koloHradec Králové - Mladá Boleslav 0:0

Od bodu se odrazíme, věří

„První dvě jarní utkání jsme nezvládli. Proto jsme museli udělat všechno pro to, abychom se odrazili k lepším výkonům i výsledkům. Do Hradce přijelo mužstvo s pohárovými ambicemi, proto bod bereme. Odrazíme se od něj a pokusíme se uspět v Příbrami," věří trenér Milan Frimmel.

„Hodně cenný bod. A dobrá je i nula, kterou jsme vzadu udrželi. Věřím, že nám to pomůže i po psychické stránce. Nyní jsou před námi strašně důležité zápasy, nulu vzadu v nich potřebujeme taky udržet a snad přidáme i nějaké góly," přidává se navrátilec do sestavy Jiří Janoušek.

Reklama

Související témata: