Hlavní obsah

Miliony se valí do Edenu! Sešívaní vydělají na Musovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze čtyřikrát v sezoně oblékl 24letý rodák ze Záhřebu sešívaný dres, pak se opět vydal do světa. Přesto na něm sešívaní královsky vydělají. Fotbalová Slavia potvrdila, že útočník Petar Musa naplnil opci na přestup do portugalské Boavisty. Portský klub ovšem kanonýra obratem prodal slavné Benfice Lisabon. Slavia si tak díky podílu z transferu a peněz z hostování údajně přišla až na 100 milionů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petar Musa ještě v dresu Slavie Praha.

Článek

Nejspíš ani sami nedoufali, kolik na něm vydělají. Chorvatský útočník se sešívaným každopádně vyplatil.

„Petar Musa, který na konci srpna zamířil ze Slavie do Boavisty, splnil klauzuli o deseti vstřelených brankách obsaženou ve smlouvě a původní hostování se tak změnilo v přestup," potvrzuje Slavia na svém webu.

„Musa v probíhajícím ročníku Primeira Ligy nastoupil do 27 střetnutí, odehrál 2312 minut, hned jedenáctkrát skóroval a tím aktivoval klauzuli obsaženou ve smlouvě. Přesto svou další budoucnost s Boavistou nespojí, již nyní je dohodnuto, že dále přestoupí do Benfiky Lisabon. To pro Slavii znamená další příjem z podílu na dalším přestupu," mnou si ruce červenobílí.

Slavná Benfica skončila v lize třetí a čeká ji kvalifikace Ligy mistrů. Musův příchod již na svém webu potvrdila.

Král střelců české ligy sezony 2019/20 podepsal v Lisabonu smlouvu na pět let.

Došlo tak na lukrativní počty. Boavista vykoupila Musu ze Slavie za přibližně 3 miliony eur (asi 74 milionů korun). Do Benfiky Lisabon zamířil z Porta obratem za údajně 5 milionů eur (asi 123 milionů korun).

Celkový zisk Slavie by tak měl činit až kulatých 100 milionů korun!

Musa, který ve Slavii působil od roku 2017, si přidal ještě milý bonus navrch. Dostal pozvánku do chorvatské reprezentace pro červnové zápasy v Lize národů.

Českou ligu opustil s bilancí 57 zápasů a 18 gólů. Právě skončenou sezonu začal ještě ve Slavii. Nastoupil v sešívaném do úvodních dvou ligových utkání proti Zlínu i Teplicím. Představil se také v obou duelech 3. kola kvalifikace Ligy mistrů proti Ferencvárosi. V předchozím ročníku si Musa vyzkoušel i bundesligu na hostování v Unionu Berlín.

Reklama

Související témata: