Hlavní obsah

Zlíňané hodlají v letní přípravě zapracovat na defenzívě. Klub řeší odchod titulárního sponzora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle předsezonních předpovědí bookmakerů sázkových kanceláří měl patřit k prvním ligovým trenérům, který ve funkci skončí. Čtyřicetiletý Jan Jelínek navzdory prognózám přivedl fotbalisty Zlína ke klidné záchraně v nejvyšší soutěži. Nad konečným dvanáctým místem však nijak zvlášť nejásá.

Foto: FC Fastav Zlín

Kouč zlínských fotbalistů Jan Jelínek.

Článek

„Měli jsme na víc. Musíme tvrdě pracovat dál, abychom se v příští sezoně posunuli ještě výš," má jasno progresivní kouč, který za rok dokázal týmu vštípit nové herní prvky. „Odehráli jsme spoustu zápasů, v nichž jsme dokázali soupeře přehrát, byli nebezpeční a vytvořili si dost šancí. Zároveň nás však občas srážely lacino obdržené branky. Dopláceli jsme na nedůslednost při standardních situacích. Na defenzivě musíme v letní přípravě zapracovat," plánuje Jelínek.

Trochu ho mrzí, že se týmu nepovedlo probojovat se před ligovou nadstavbou do prostřední skupiny o sedmou až desátou příčku. „Neměli jsme do ní daleko. Nadstavbovou skupinu o záchranu jsme pak chtěli hrozně moc vyhrát, avšak velký respekt k Pardubicím, které nás přeskočily. Nás může alespoň těšit, že jsme byli jediní, kdo jim v ní sebral body a dokázal jim vstřelit gól," našel pozitivum.

Jelínek počítá s tím, že v kádru jeho celku dojde před novým prvoligovým ročníkem ke změnám. Na odchodu do Olomouce je stoper Vraštil a pokračovat ve Zlíně nebude zřejmě ani Matejov. V kuloárech se spekuluje také o přestupu záložníka Condeho, o kterého se zajímají movitější české i zahraniční kluby. A hostování vypršelo Hlouškovi. „Budeme se bavit o tom, aby u nás Adam pokračoval. Než se ke konci sezony zranil, začínal slušně plnit roli útočného levého beka. Ukázal, že pokud je zdravý a má naběháno, je platným hráčem," uvedl trenér na adresu zkušeného obránce.

Podstatnou část jarní části nejvyšší soutěže promarodil kvůli zánětu stydké kosti i talentovaný středopolař Tkáč. „Poprvé v kariéře ho postihlo vážnější zranění. S léčbou mu pomáhá docent Kolář. Pořád má všechno před sebou, musí být pozitivní. Věřím, že na další sezonu bude připravený," uvítal by Jelínek, který by rád mužstvo přes léto doplnil.

Nemusí to ale být tak jednoduché, protože Zlíňany přestane od nové sezony podporovat firma Fastav, která byla titulárním sponzorem klubu. „Finančně nám Fastav výrazně pomáhal deset let, za což moc děkujeme. Nyní zmizí z názvu klubu. Vedeme jednání, kdo ho nahradí. Zůstáváme pozitivní. Klub je díky majiteli Zdeňku Červenkovi i dalším partnerům ekonomicky stabilní. Věříme, že si nebudeme muset utahovat opasky," tvrdí zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Připouští dlouhodobý zájem o Condeho. „Zaznamenali jsme nabídky i na mladého Martina Cedidlu, který si dobrými výkony vybojoval místo v reprezentační jednadvacítce. Je tudíž možné, že někdo odejde. Nějaké hráče ale naopak zase chceme přivést," prozradil.

Reklama

Související témata: